"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אבסורד נוסח אונסק"ו: קורס זכויות אדם למחבלים בכלא
שפל חדש לסוכנות התרבות של האו"ם: מוכנה לממן שיעורים לאסירים ביטחוניים עם דם על הידיים בכלא נפחא • שב"ס: "נציגי הארגון לא פועלים בבתי הסוהר"
בית כלא נפחא // צילום: דודו גרינשפן

אבסורד נוסח אונסק"ו: קורס זכויות אדם למחבלים בכלא

שפל חדש לסוכנות התרבות של האו"ם: מוכנה לממן שיעורים לאסירים ביטחוניים עם דם על הידיים בכלא נפחא • שב"ס: "נציגי הארגון לא פועלים בבתי הסוהר"

עקיבא ביגמן
, עודכן

אונסק"ו, ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם, מוכנה לממן תוכנית אקדמית מיוחדת בשיתוף אוניברסיטת אל־נג'אח בשכם, שבמסגרתה זוכיםמחבלים מורשעיםהמרצים עונשי מאסר בבתי הכלא בישראל בקורס "זכויות אדם".

באוגוסט 2018 פרסמה אוניברסיטת אל־נג'אח באתר הרשמי שלה כי התקיים טקס הענקת תעודות ל־61 אסירים "כוכבים" בכלא נפחא, שעברו קורס בנושא החוק הבינ"ל וזכויות אדם. הטקס אורגן בידי הקתדרה של אונסק"ו לענייני דמוקרטיה וזכויות אדם באוניברסיטת אל־נג'אח, בשיתוף עם פת"ח והשר לענייני אסירים ואסירים משוחררים. עם זאת, ככל הנראה קורסים אלו אינם מתקיימים בפועל - אבל כך או אחרת, סוכנות האו"ם מוכנה ליטול בהם חלק.

אחד האסירים ה"כוכבים" האלה, שתעודת הגמר שלו פורסמה על ידי האוניברסיטה, הוא ואא'ל חג'אזי אבו שח'דם, שעל פי התעודה השתתף בקורס "בהיקף של 15 שעות הכשרה בכלא נפחא". ומדוע הוא יושב בכלא? ובכן, אבו שח'דם הוא מיוזמיו של פיגוע התאבדות בשנת 2002 בשוק מחנה יהודה בירושלים, שבו נרצחו שישה בני אדם, והוא מרצה לא פחות משישה מאסרי עולם בגין מעשיו. אכן, מצטיין בזכויות אדם.

תעודת הצטיינות למחבלים

בוגר נוסף של הקורס הוא חבר נוסף בחוליה של אבו שח'דם בשם מועטז אל־ הימוני מחברון, שהורשע בגין מעורבותו בהכנת אותו פיגוע בשוק. מעבר להכשרה בזכויות אדם, בתקופת מאסרו הצליח אל־הימוני להוציא תעודת בגרות, סיים קורס בקליגרפיה בערבית, קורס בציור, וכן חיבר שלוש עבודות ספרותיות, כך על פי כתבה באתר "רדיו אל באלד".

אולם בזה לא מסתיים האבסודר: מנחי ה"קורס", כפי האמור בתעודת הגמר, הם שישה אסירים רבי מחבלים ובהם יאסר אבו בכר, האחראי לפיגוע בנתניה ב־2002 ובו נרצחו אזרח ותינוקת בת 9 חודשים (נשפט ל־115 שנות מאסר ב־2004).

הטקס לסיום הקורס נערך עם שחרורו של ח'אלד אל־קרם, ונשאו בו דברים בכירים ברשות הפלשתינית. התוכנית של אונסק"ו הושקה בשנת 1992 והיא כוללת יותר מ־700 מוסדות ב־116 מדינות. לדברי אלחנן גרונר מאתר הקול היהודי, שחשף את תעודת הגמר של המחבל, "הרשויות בישראל ומרבית כלי התקשורת מתעלמים מהמצב, ובמקום הפעלת יד קשה נגד המחבלים ומתן מענה בזירה הבינלאומית, אנחנו רואים איך מחבלים שרצחו יהודים חוגגים בבתי הכלא".

אן הרצברג, היועצת המשפטית של NGO Monitor ונציגת הארגון באו"ם, מוסרת: "אין דבר מגוחך יותר מטרוריסטים שרצחו אזרחים ישראלים ולא הביעו חרטה, המקבלים תעודת 'זכויות אדם' עם חותמת רשמית של האו"ם".

משב"ס נמסר: "נציגי ארגון אונסק"ו לא נכנסים לבתי הסוהר ושב"ס לא מאפשר לימודים לאסירים הביטחוניים ובכללם לימודים אקדמאיים. הניסיונות לייצר ׳פייק׳ ניוז מצד האסירים הביטחוניים ומצד גורמים זרים בעלי אינטרס כדי לפגוע בחוסן הציבור בישראל לא מפסיק לרגע וכך גם הפרסומים השקריים על הענקת תארים למחבלים בכלא. אין לימודים לאסירים ביטחוניים בבתי הכלא זה כעשור. יש לשנות את הנרטיב הזה ולא להאמין לכל דיווח פייק. שב"ס פועל ביד נחושה ובהתאם לחוק מול האסירים הביטחוניים וכך ימשיך לפעול".

אונסק"ו מבהירה בתגובה כי האוניברסיטה משתמשת בשמו של הארגון שלא מדעתו ושלא כדין. "אונסק"ו אינה מממנת את קתדרות אונסק"ו" נאמר בהודעה שנמסרה מטעם דובר הארגון בפריז. "זו אחריותה של האוניברסיטה המארחת קתדרת אונסק"ו לספק את כל המשאבים הנדרשים לצורך פעילותה".

יתרה מזו, על פי אונסק"ו, מי שמציג את עצמו כנציג הארגון באוניברסיטת א נגאח בשכם, אינו ד"ר ג'וני אסי, ששמו מופיע באתר האוניברסיטה, והחשוב מכל "התעודה שהוענקה לאסירים אינה תכנית של אונסקו, ואין לארגון כל קשר או תרומה לכך. זו הכשרה שהוענקה על ידי האוניברסיטה בתמיכה של קתדרת אונסקו. הקתדרה יכולה לתרום להכשרות מסוג זה, אבל פרסים ותעודות ניתנים אך ורק על ידי האוניברסיטה, ולא על ידי אונסקו".



"שמה של אונסקו מקושר לאוניברסיטה. קתדרת אונסק"ו היא תוצר של שיתוף פעולה בין אונסק"ו לאוניברסיטה. ויו"ר הקתדרה הוא מומחה המוביל את הפעולה שלה. הוא ממונה על ידי האוניברסיטה תוך התייעצות עם אונסק"ו, ורק באישורה רשאי האוחז במשרה להשתמש בתואר", תגובת אונסק"ו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...