"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: מצרים שכנעה את ישראל להימנע מחיסול של בכירים בחמאס שהתנגדו לרגיעה

לפי גורמים בקהיר ובעזה, החשש של יחיא סינוואר מחיסול היה מוצדק • סמוך ליציאת המשלחת למצרים, חמאס הורה לפעיליו הבכירים להימנע משיחות טלפון

,עודכן
סינוואר, צילום: רויטרס

ישראל שקלה לחסל שני בכירים בחמאס בשל התנגדותם למסלול הרגיעה במתכונתו הנוכחית, כך מסרו מקורות בכירים במצרים וגורמים בעזה לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד".על פי הדיווח,המשלחת הביטחונית המצרית שהגיעה לאזור שכנעה את ישראל להימנע מכך.

לפי המקורות, שני הבכירים שישראל תכננה לחסל היו מרוואן עיס, סגן מפקד גדודי א-זאדין אל-קאסם, הזרוע הצבאית בחמאס, ומנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר.

כלי תקשורת ערביים דיווחו כי מנהיג חמאס ברצועת עזה,יחיא סינוואר,נמנע מלהיפגש עם המשלחת המצרית לרצועה מחשש שישראל תחסלו.

לפי הדיווחים, מקורבים לסינוואר אישרו כי בעת ביקור משלחת הבכירים הביטחוניים ממצרים לאחרונה, סינוואר לא הגיע לפגישה שנערכה בלשכתו מחשש שישראל תנצל את הרגע כדי לבצע חיסול.

המקורבים למנהיג חמאסברצועת עזהמסרו כי הוא אף דחה ערבות של המתווכים המצריים כי ישראל לא תנסה לחסלו. לדבריהם, היעדרות זו מהפגישה עוררה את זעמם של הבכירים המצריים שהגיעו לעזה.

כמה שעות לאחר מכן, סמוך ליציאת המשלחת המצרית מהרצועה, דווח בכלי התקשורת הערביים כי חמאס הורה לפעיליו הבכירים להימנע משיחות טלפון וחלקם אף ירדו למחתרת מחשש שישראל תנסה לחסלם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר