"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"ספינת הקורונה": אותרו 10 חולים נוספים
החולים פונו מהספינה לבתי חולים ובכך הצטרפו ל-10 חולים נוספים שפונו אתמול מחשש שנדבקו בנגיף • ישראלי על הספינה: "אין אפשרות לצאת מהחדרים"
הצוות הרפואי על הספינה // צילום: רויטרס

"ספינת הקורונה": אותרו 10 חולים נוספים

החולים פונו מהספינה לבתי חולים ובכך הצטרפו ל-10 חולים נוספים שפונו אתמול מחשש שנדבקו בנגיף • ישראלי על הספינה: "אין אפשרות לצאת מהחדרים"

שמעון יעיש
, עודכן

התפתחות בפרשת "ספינת הקורונה":היום (חמישי) התגלו עשרה מקרים נוספים של חולים שעולההחשש שנדבקו בנגיף.

החולים שאותרו היום מצטרפים ל-10 מקרים נוספים שהתגלו אתמול, אשר פונו במסוקים לבתי חולים. יש לציין שאף אחד מ-14 הישראלים השוהים על הספינה לא נמנה בין הנדבקים.

הישראלים הנמצאים על הספינה, שעדיין עוגנת בנמל ביוקוהמה שביפן, נמצאים כל העת בחדריהם בהסגר, ללא אפשרות לצאת.

בשיחה עם שמעון דהן, ישראלי שנמצא על הספינה, הוא מספר: "ממש עכשיו, ברגעים אלו מפנים את הנדבק העשירי שהתגלה הבוקר. האמבולנס פה ועוזב את המקום לכיוון בית החולים. אישרו לנו לעגון בנמל יוקוהמה, אבל אין לנו אפשרות לצאת מהחדרים. אתמול הבנו שהקפטן ביקש אישור להוציא אותנו קצת לנשום אוויר אבל זה עדיין לא קרה, אנחנו סגורים בחדר".

משפחת דהן המורחבת, טרם הכניסה לבידוד // צילום: באדיבות המשפחה

"נכון לעכשיו יש כאן עשרות צוותי צילום שעומדים מחוץ לספינה. אנחנו יושבים וצופים בחדשות מהעולם ומנסים להבין את המצב, אבל אנחנו אופטימיים, מרגישים טוב ומקווים שיהיה בסדר. מביאים לנו אוכל ודואגים לנו למה שצריך. אי אפשר לפתוח את החלונות אז אנחנו נמצאים בחדרים אטומים, למי שיש מרפסת יש את האפשרות לנשום קצת אוויר צח, אבל לנו אין ואנחנו נמצאים בחדר בגודל של כ-20 מ"ר. מקווים מאוד שכל זה ייגמר בקרוב".

ההשערה היא כי מקרה ההדבקה הגיע מאזרח הונג קונגי שהיה על הספינה לפני כמה שבועות, הדביק חלק מהנוסעים, והם המשיכו להדביק נוסעים נוספים.

הספינה עברה מעין מסלול מעגלי כשבכל אחד מהיעדים הורידה והעלתה נוסעים, ולכן ייתכן כי ישנם נוסעים שנדבקו וכבר הספיקו לרדת מהספינה במהלך המסלול.

כל הנוסעים שעל הספינה נבדקים מדי יום ועוברים בדיקות, שעד כה מסתכמות במדידות חום בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...