"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המחווה המרגשת של הולנד לנספים בשואה
במשך 6 ימים ו-5 לילות מקריאים מאות הולנדים את שמותיהם של כל 102,000 היהודים שנשלחו מהולנד למחנות ההשמדה - בשידור חי • "זה לא רק מספר"

המחווה המרגשת של הולנד לנספים בשואה

במשך 6 ימים ו-5 לילות מקריאים מאות הולנדים את שמותיהם של כל 102,000 היהודים שנשלחו מהולנד למחנות ההשמדה - בשידור חי • "זה לא רק מספר"

אורי רודריגז-גרסיא
, עודכן

המרכז להנצחה שבווסטרבורק, מחנה הכפייה של הנאצים בזמן מלחמת העולם השנייה בהולנד, יצא ביוזמה מרגשת: החל מאתמול (רביעי) ובמשך שישה ימים וחמישה לילות, 116 שעות ברציפות, יקראו אנשי ציבור, תלמידים ואזרחים את שמותיהם של כל 102,000היהודים ההולנדים שנשלחו למחנות המוות.

בדברי ההסבר ליוזמה נכתב: "מתוך 6 מיליון היהודים שנרצחו בשואה, 102,000 הגיעו מהולנד. הם מתו ללא שם באושוויץ, בסוביבור, בטרזינשטט, בברגן בלזן ובכל אותם מקומות איומים אחרים. 102,000 פעמים נרצח אדם ייחודי, עם שם ופנים. הקראת שמותיהם נועדה להזכיר ש-102,000 זה לא מספר, זה 102,000 אבות, אימהות, סבים וסבתות, אחים, אחייניות וחברים".

קריאת השמות מבוצעת כאמור ללא הפסקה במשך שישה ימים וחמישה לילות, בדיוק במקום בו יצאו הרכבות ממחנה ווסטרבורק למחנות ההשמדה, עד ה-27 בינואר, יום השנה לשחרור אושוויץ. השמות מוזכרים בסדר אלפביתי, שם פרטי, שם משפחה וגילו של כל קורבן. השמות מבוססים על נתונים ממסד הנתונים A Name ו-A Face של מרכז ההנצחה במחנה וסטרבורק. הערב (חמישי) הוקרא גם שמה של אנה פרנק.

מי שהצטרפה ליוזמה היא תחנת הטלוויזיה ההולנדית NOS,שמשדרת בשידור חי את ההנצחה באינטרנט, ניתן לצפות בשידור החי גםבאתר הפייסבוק שפתח אתר ההנצחה. הפרויקט מעורר עניין רב בהולנד, לצד הדיווחים הרבים על ביקור המלך ההולנדי וילם אלכסנדר בישראל, לרגל אירועי 75 שנה לשחרור אושוויץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...