"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווחים פלשתיניים: צה"ל תוקף ברצועת עזה

לאחר חידוש הירי לעבר עוטף עזה אחה"צ - חיל האוויר תקף מוצבים של חמאס בצפון הרצועה • בכיר פלשתיני: "הג'יהאד אחראי לירי" • בלוני נפץ נחתו בשדרות

,עודכן
תקיפת חיל האוויר בעזה // צילום ארכיון: אי.אף.פי

דיווחים פלשתיניים על תקיפות צה"ל בצפון מערב רצועת עזה, נגד מתקן של הקומנדו הימי של חמאס, ככל הנראה על רקע שיגור הרקטות לעבר יישובי עוטף עזה מוקדם יותר היום.

במקביל לתקיפה של חיל האוויר ברצועת עזה, ישנם דיווחים על מספר בלוני נפץ שנחתו בשדרות. חבלני המשטרה נמצאים בזירה ומטפלים בחפץ חשוד שחובר אל מספר בלונים ונחת באחת משכונות העיר. על פי חלק מהדיווחים, מדובר במטען צינור.

מדובר צה"ל נמסר: "לפני זמן קצר תקפו מטוסי קרב של צה"ל מספר יעדי טרור של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה, בהם אתר לייצור אמצעי לחימה ומתחם צבאי. התקיפה בוצעה בתגובה לירי הרקטות מרצועת עזה לעבר שטח ישראל היום.
ארגון הטרור חמאס אחראי על הנעשה ברצועת עזה וממנה והוא יישא בהשלכות לפעולות כנגד אזרחי ישראל".

חזאם קאסם דובר חמאס אמר בתגובה לתקיפות צה"ל ברצועה כי "ההפצצה הציונית על רצועת עזה היא המשך לתוקפנותה הבלתי פוסקת נגד הרצועה. ההתנגדות הפלשתינית תביס את הכיבוש הציוני״.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

כזכור, היום בשעות אחר הצהריים נשמעה אזעקת צבע אדום בעוטף עזה, ביישובים סעד, כפר עזה ונחל עוז, ללא נפגעים או נזק. דובר צה"ל מסר כי "זוהו ארבעה שיגורים משטח רצועת עזה לישראל - שניים מהם יורטו". על פי ההערכות בישראל ובעזה הגי'האד האסלאמי, ולא חמאס, הוא שביצע את הירי.

בהמשך לשיגורים מעזה; גורם בכיר בעזה אישר לישראל היום כי חמאס אינו עומד מאחורי השיגורים וכי מדובר בפעילי הזרוע הצבאית של הג’יהאד האיסלאמי הפלשתיני שביצעו את השיגורים בניסיון לפגוע במאמצי ההסדרה, אותם מובילים המתווכים מהמודיעין המצרי.

לדברי הבכיר הפלשתיני, בארגונים החמושים בעזה ובראשם ארגון הג’יהאד האיסלאמי, יש התנגדות רבה למגעים העקיפים שמנהלים המצרים בין ישראל וחמאס בעניין תהליך ההסדרה ברצועה ושיגור הרקטות לישראל היום אחר הצהריים.

כמו גם פרובוקציות אלימות של פעילי הארגונים הפלשתינים סמוך לגדר הגבול ברצועה נועדה לגרום להסלמה במצב הביטחוני ובלימת מאמצי ההסדרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר