יממה לסגירת הרשימות לכנסת ה-23: מפלגות השמאל אישרו את האיחודים, בימין עדיין רבים

ועידות מפלגות העבודה ומרצ אישרו הערב את הסכם הריצה המשותפת לכנסת תחת הפתק “אמת” • היו"ר פרץ: "אזעקת אמת תישמע ברחוב בלפור" • בימין עדיין לא הגיעו להסכמות, וכרגע מסתמן שירוצו בשתי מפלגות מלבד הליכוד • וגם: האיום החריף של נתניהו לבנט • תמונת מצב

יממה לסגירת הרשימות // צילום ארכיון: אורן בן חקון

כמעט יממה נותרה לסגירת הרשימות, והזירה הפוליטית מתחממת: 

מפלגות העבודה, מרצ וישראל ביתנו אישרו הערב (שלישי) את רשימותיהן לכנסת ה-23, שכוללות את הריצה המשותפת של העבודה-גשר-מרצ ביחד. בתוך כך, בימין עדיין לא מסתמן איחוד נוסף, וכרגע הרשימות שירוצו ביחד הן הימין החדש בראשות בנט ושקד ביחד עם האיחוד הלאומי בראשות סמוטריץ', והבית היהודי בראשות הרב רפי פרץ ביחד עם עוצמה יהודית בראשות בן גביר. 

 

 

בחדשות 12 דווח הערב כי נתניהו איים על שר הביטחון בנט שיפטר אותו מתפקידו, אם לא ידאג לריצה ברשימה אחת משותפת ביחד עם הבית היהודי ועוצמה יהודית. 

העבודה ומרצ אישרו ריצה משותפת

ועידת מפלגת העבודה וועידת מפלגת מרצ התכנסו הערב ואישרו את הסכם האיחוד של העבודה-גשר עם מרצ. יו״ר העבודה-גשר-מרצ, ח”כ עמיר פרץ, אמר במהלך ועידת העבודה: ״הערב, כאשר אנו מאשרים את ההסכם ההיסטורי שלנו ומתאחדים לרשימה אחת העבודה-גשר-מרצ, אז ידלקו נורות האזהרה ב-״בית היהודי״ ובלשכתו של אביגדור ליברמן".

עוד בנושא:

האיחוד בשמאל מסמן את סיום דרכה ההיסטורית של מפלגת העבודה

איחוד בשמאל: העבודה-גשר ומרצ הודיעו על ריצה משותפת בבחירות

התקדמות באיחוד בשמאל: אורלי לוי תתמוך

"שותפות עם ערבים? רק עד הכיסא"
 

היו"ר הוסיף כי "אזעקת אמת תישמע ברחוב בלפור. תמו החלומות על עוד ממשלת ימין. בחיבור עם גשר הקמנו את המצפון החברתי לישראל. והיום, בחיבור שלנו למרצ, אנו מקימים את המצפן המדיני לישראל, והחל ממחר נוכל להניף בגאווה את שני הדגלים – דגל הצדק החברתי ודגל השלום״.

היו"ר עמיר פרץ בוועידת מפלגת העבודה הערב // צילום: גדעון מרקוביץ

ח"כ פרץ התייחס גם כן לקו המדיני של מפלגת כחול לבן והסביר כי בניגוד לחיבור החדש, העבודה-גשר,מרץ, מפלגתו של גנץ היא מפלגת ימין. "יש לי כמה דברים לומר על חבריי מכחול לבן. זו מפלגת ימין. ימין מתון, ממלכתי, הגון – אבל ימין", אמר פרץ שהוסיף כי "המסגרת ושמה כחול לבן הצליחה מאוד באפריל ובספטמבר, אבל זו מסגרת – זו חומרה, חומרה טובה. אבל התוכנה לא ברורה כלל וכלל".

פרץ המשיך והוסיף כי מפלגת העבודה צריכה להוביל את הגוש שמתחרה בגוש הימין. "זו מערכת ללא ליבת הפעלה ואנחנו צריכים להיות הליבה. בכחול לבן יש אנשים טובים, אבל אנחנו, העבודה-גשר-מרצ נבטיח את השינוי הנדרש, מצפון חברתי ומצפן מדיני. אנחנו נוביל, ואנחנו ננווט".

בימין ירוצו בשתי מפלגות

כאמור, משבר האמון וקשיי שיתוף הפעולה בין ראשי הימין לבין יו"ר הבית היהודי הרב רפי פרץ, הביא היום את המפלגות שבימין להחלטה סופית על ריצה בשני ראשים. ראשי הימין החדש, שר הביטחון נפתלי בנט וח"כ איילת שקד, חתמו על הסכם להתמודדות משותפת בבחירות עם יו"ר האיחוד הלאומי, השר בצלאל סמוטריץ'. על אף הפערים האידיאולוגיים, בשתי המפלגות מאמינים כי הם מייצגים את הדור החדש של הציונות הדתית וכן מציינים את שיתוף הפעולה המוכח ביניהם בשנים האחרונות. 

שר הביטחון נפתלי בנט אמר לאחר החתימה על ההסכם כי "איחדנו מחדש את הבית. הובלנו לאחדות גדולה בימין האידיאולוגי ובציונות הדתית - ממסורתיים ועד חרד"לים, מכיפה סרוגה ועד כיפת שמיים, מתל אביב ועד קדומים". איילת שקד הדגישה כי "ח"כ סמוטריץ' הוא שותף וחבר לדרך. החיבור עימו יבטיח הקמת ממשלת ימין יציבה ובטוחה".

 

ברית אחים חדשה? בנט וסמוטריץ' // צילום: אורן בן חקון

סמוטריץ' מצדו אמר כי "בשבועות האחרונים אנחנו עושים הכל כדי להגיע באחריות אמיתית לחיבורים שיביאו בשורה אמיתית ותקווה לבוחרי הציונות הדתית והימין האידיאולוגי. לשמחתי עשינו הלילה צעד משמעותי וגדול". 

השלושה קראו לרב פרץ ולבית היהודי להצטרף אליהם אך התנו זאת בביטול ההסכם בין פרץ לבין איתמר בן גביר – צעד ששר החינוך דחה על הסף. לאחר שאפסו הסיכויים לצרף אליו את סמוטריץ' הוציא לפועל הרב פרץ את תכנית המגירה שלו, לגייס אנשים מוכרים מהציונות הדתית. הבית היהודי הודיעה על הצבתה של העיתונאית שרה ב"ק במקום ריאלי ברשימה. מנגד, שמעון ריקלין כתב בטוויטר כי בשלב זה הוא עדיין מקווה שתקום רשימה מאוחדת של כלל המפלגות. 

בבית היהודי זעמו על החבירה של סמוטריץ' לבנט ושקד וטענו כי עשה זאת כי "נחשף פרצופם האמיתי של בצלאל סמוטריץ ונפתלי בנט - ריסוק הציונות הדתית. נפתלי חוזר לטעות המרה של מועד א׳ ועכשיו הצטרף בצלאל לטעות החמורה". מנגד, באיחוד הלאומי הוציאו גט כריתות לפרץ, לאחר שלא הביא לאישור מרכז הבית היהודי את התכנית למיזוג מלא בין שתי המפלגות. 

מי שיצא גם כן נגד החיבור בין בנט וסמוטריץ', הוא ראש הממשלה נתניהו. בהודעה מטעמו נמסר כי "השמאל התאחד - הם לא הולכים לאבד אף קול. עכשיו הימין חייב לעשות הכל כדי למנוע בזבוז קולות. לצערנו בנט בזבז קולות בבחירות באפריל, ובבחירות האחרונות דחק את "עוצמה" החוצה ממפלגתו. לכן לא הצלחנו להקים ממשלת ימין. כפי שאורלי לוי מצאה את עצמה באותה מפלגה עם תמר זנדברג ממרצ, וכפי שברשימה המשותפת חברו קומוניסטים ואיסלאמיסטים לרשימה אחת, כך מוטלת על בנט האחריות לגבש בלוק טכני כדי להציל את כל קולות הימין". 

ואולם, בימין החדש דחו את דברי נתניהו ואמרו כי אם כל כך חשוב לו לנצל את הקולות של עוצמה יהודית, פתוחה בפניו האפשרות להציב את איתמר בן גביר ברשימת הליכוד.

 

ישראל ביתנו פרסמה את הרשימה לכנסת

מפלגת ישראל ביתנו, בראשות אביגדור ליברמן, הגישה אתמול לועדת הבחירות המרכזית לכנסת את הרשימה הסופית של המפלגה לבחירות לכנסת ה-23. אין הפתעות ברשימה שכן אחרי ליברמן יוצבו ברשימה עודד פורר, יבגני סובה, אלי אבידר, יוליה מלינובסקי, חאמד עמאר, אלכס קושניר, מרק אפראימוב, לימור מגן תלם, וסוגרת את העשירייה ד"ר אלינה ברדץ'-יאלוב שמשמשת כיועצת התקשורת של יו"ר המפלגה ליברמן. 

במפלגה מציינים כי כמו במערכת הבחירות הקודמת, פרופ' לאוניד אידלמן יו"ר ההסתדרות הרפואית לשעבר, יהיה המועמד מטעם המפלגה לשמש בתפקיד שר הבריאות.

 

השתתף בהכנת הידיעה: אבי כהן

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר