"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בום! לוחמי יהל"ם פוצצו מאות מוקשים יחד
446 מוקשים פוצצו במסגרת טיהור אזור ארץ המנזרים • בקרוב האזור יזוכה סופית ויפתח לקהל הרחב • סמ"פ סיירת יעל: "התוצאות מדברות בעד עצמן"
צילום: מתוך אתר צה"ל

בום! לוחמי יהל"ם פוצצו מאות מוקשים יחד

446 מוקשים פוצצו במסגרת טיהור אזור ארץ המנזרים • בקרוב האזור יזוכה סופית ויפתח לקהל הרחב • סמ"פ סיירת יעל: "התוצאות מדברות בעד עצמן"

מערכת היום
, עודכן

לוחמי וקצינייחידת העילית יהל"םפוצצו השבוע מספר עצום של מוקשים במסגרת ניקוי אזור ארץ המנזרים (קאסר אל-יהוד). בשנתיים האחרון, מציינים ביחידה, ניקו יותר מ-2,000 מוקשים, ביניהם לא פחות מ-446 מוקשים השבוע, בפיצוץ יחיד, פעימה משמעותית בפרויקט.

"המוקשים שנמצאו בקרקע הושתלו שם לאחר מלחמת ששת הימים", הסביר באתר צה"ל סגן מפקד סיירת יעל של היחידה, סגן ע'. "אם בעבר המוקשים היו נ"ט (נגד טנקים), כיום הם נסחפו או השתנו מבנית - ולכן הם יכולים להיות נ"א (נגד אדם)". לכן, אחת המטרות החשובות ביותר היא לשמור על בטיחות המטיילים באזור. לדבריו, בקרוב, לאחר שהאזור יזוכה סופית, הוא ייפתח לקהל הרחב מחדש, ויחזור להתפתח תיירותית והתיישבותית.

הלוחמים מנצלים את ההזדמנות יוצאת הדופן להתאמן ולשפר את הטכניקה בפיצוץ מוקשים וכן להכשיר את קציני העתיד של היחידה. לכן, הצטרפו לפעולה גם לוחמי פלוגת "חץ", הצוערים של חיל ההנדסה. "במשך שבוע הם הוכשרו על ידי לוחמים מסיירת יעל, וביצעו יחד איתם את הפיצוצים. שיתוף הפעולה היה מוצלח. נחשפתי לרמת מבצעיות מאוד גבוהה של הלוחמים, לירידה לפרטים ולדייקנות. התוצאות מדברות בעד עצמן. בעיניי, היה מדהים לראות את הפיצוץ שעבדנו לקראתו לאורך כל כך הרבה זמן".

בשנתיים האחרונות, אומרים ביחידה, הם עומלים על פרויקט "ישראל נקייה ממוקשים". "האתגר המקצועי המשמעותי היה התכנון - כי המרשמים שהיו בידינו לגבי מיקום המוקשים לא תאמו את המציאות, אז היה קשה להסתמך עליהם. אני מקווה שהשטח הזה יוכיח את עצמו בהמשך ויהיה אפשר להכשיר את הקרקע לדברים יותר חיוביים ממוקשים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...