"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

62% גברים, 36% מהמרכז: גיוס נובמבר יוצא לדרך

בין המתגייסים 482 עולים חדשים • כ-10% מהלוחמים - בוגרי מכינה או שנת שירות • ומה השם הנפוץ ביותר אצל לוחמים?

, עודכן
גיוס חיילים (ארכיון) // צילום: יוסי זליגר

אלפי לוחמים ולוחמות יחלו השבוע את שירותם הצבאי במסגרת גיוס מחזור נובמבר 2019. הגיוס, שהחל באופן חלקי באמצע השבוע שעבר בגיוסם של לוחמי הגנה אווירית, חילוץ והצלה ולוחמי חוד ימי, מתחיל רשמית היום עם גיוס לוחמי חטיבת גולני וגבעתי ויימשך עד 11 בדצמבר. השבוע יתגייסו גם לוחמי שריון, הנדסה קרבית, חטיבת כפיר, נח"ל ולוחמי משמר הגבול.

בצה"ל ציינו כי נערכו לספק למתגייסים עשרות אלפי חגורות, כומתות, זוגות נעליים, חולצות, מכנסיים, מעילים וחצאיות. מתגייסים צמחוניים יקבלו כומתות סינתטיות וזוג נעליים טבעוניות - דמויות עור. כל לוחם יקבל בתום ההכשרה גם ווסט, שקית שתייה, קסדה, משקפי מגן ותיק ציוד.

גיוס גולני וגבעתי // צילום ארכיון: משה בן שמחון

61.9% מהמתגייסים בנובמבר 2019 יהיו גברים, לעומת 38.1% נשים, וממוצע הגילים הוא 18 ותשעה חודשים. בקרב הלוחמים והלוחמות יהיו גם 482 עולים חדשים, רובם מרוסיה, מאוקראינה, מצרפת ומארה"ב. המדינות הנדירות ביותר שמהן יתגייסו לוחמים הם אינדונזיה, אירלנד, אל סלבדור, ברבדוס, זימבבואה, טג'יקיסטן, תוניסיה, קובה וקמבודיה, שמהן מגיע אדם אחד בלבד ממדינה.

כמעט 10% מהלוחמים החדשים ביצעו שנת מכינה או שנת שירות, לעומת 12% מהלוחמות. מפילוח של הגיוס לפי לשכות הגיוס עולה כי 36.9% מהמתגייסים מתגוררים במרכז הארץ, לעומת 18% בחיפה, 17% בירושלים, 16% בבאר שבע, ו־%10 מאזור הצפון.

השם הפופולרי ביותר בקרב הלוחמים הוא דניאל (246 חיילים), בעוד נועה (157 חיילות) מוביל בקרב הלוחמות. מרבית הלוחמים יגיעו בשלב ההכשרה למכון מיוחד לבריאות הלוחם, שבו יעברו תחנות שיבחנו את בריאותם ואת כושרם הגופני על מנת לאבחן את החוזקות והחולשות שלהם, וזאת כדי למנוע פציעות עתידיות. לוחמי חטיבת גבעתי שיתגייסו היום צפויים אחרי שרשרת החיול לרדת דרומה לבסיס האימון החטיבתי, שם יעברו טירונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר