צילום: אפיק גבאי // פיצה פיל

מטורף: הפיצה הכי גדולה שראינו בישראל

סמוך לשכונת צהלה נפתחה "פיצה פיל", שמציגה מגש ענק במיוחד בקוטר של 60 סנטימטרים • תוספות מיוחדות: צ'יפס וסלק

בצומת הפיל המפורסמת, סמוך לשכונת צהלה בתל אביב, נפתחת בימים אלה פיצרייה חדשה בשם "פיצה פיל", שמציגה מגש ענק בקוטר של 60 סנטימטרים.

את "פיצה פיל" הקים איתי רונן, בן 24, שטייל באיטליה במסע אחרי הפיצה המושלמת. לאחר טעימות רבות הוא תיכנן פיצריה עכשווית ומשפחתית. כבר בכניסה למקום תגלו מטבח ארוך פתוח ובו עסוקים אנשי הפיציולו בהתפחת הבצק, רידודו, פיזור התוספות וכמובן- האפייה בטאבון הגדול.

בנוסף לגודל העצום של המגש, הפיצרייה מתמחה בתוספות מיוחדות שמונחות עליה כמו רוטב סלק, צ'יפס פריך ופירות ים. כל הפיצות שנאפות בפיצריה, בטאבון מיוחד שיובא מאיטליה, מתבססות על מתכונים מקוריים אותם אספו הבעלים מכל רחבי ארץ המגף.

בין הפיצות שיוגשו ניתן למצוא: פיצה חריפה עם עגבניות טריות, בצל סגול, מוצרלה, פרמזן ופלפלים חריפים על בסיס רוטב עגבניות חריף, פיצה צ'יפס – רוטב עגבניות, מוצרלה, צ'יפס וגבינת צ'דר מגורדת למעלה. פיצה סגולה – רוטב סלק, בטטה, זוקיני, מוצרלה ועלי רוקט. פיצה טבעונית עם רוטב עגבניות, זיתים, זוקיני, פלפלים קלויים, ארטישוק, גבינה טבעונית, פסטו ובצל סגול. כמו כן,  בתפריט המקום תמצאו מנות ראשונות כמו פיצה מטוגנת, פיצה פריטה, פיצה נאפלוטנית מטוגנת, ממולאת בסטרצ'טלה המוגשת עם רוטב עגבניות ופסטו.

בגזרת הקינוחים יש פיצה שחיתות- פיצה עם ממרח של שלושי סוגי שוקולד, מקרונים, מקופלת, קוקוס ושברי חלבה.

מבחן הטעם

צילום: אפיק גבאי

למבחן הטעם בחרנו את הפיצה החריפה והסגולה. אין ספק שמדובר בחוויה מיוחדת, כשהמגש בהחלט מאסיבי. הפיצה הסגולה יפה מאד וגם טעימה במיוחד, אם כי עלי הרוקט לא מחמיאים לפיצה כלל ונאלצנו להסירם. הפיצה החריפה טעימה מאד, עם חריפות נעימה, אך גם שמנונית מעבר למידה הרגילה. האתגר הוא שולי הבצק האימתניים, שדורשים פעולת לסתות נמרצת וגורמים לעבוד קשה דווקא כשהגעת לשוליים הפריכים, אך כמובן יהיו מי שישמחו מהקראסט העבה במיוחד.

את כל הפיצות שבתפריט ניתן לאכול במקום, לקחת הביתה ב-T.A או להזמין במשלוח. טווח מחירי הפיצות: 80-120 שקלים.

 

פיצה פיל

משה סנה 54, תל אביב

שעות פעילות: א׳-ש׳, 11:30-00:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...