אלפי בני אדם יצאו לרחובות הבירה העיראקית בגדד בגל מחאה חדש נגד השחיתות השלטונית, הזנחת התשתיות והמעורבות האיראנית בעניינים הפנימיים של עיראק.
המפגינים, שהחלו להיאסף בכיכר תחריר, במרכז בגדד, נתקלו בשורות של כוחות לפינוי הפגנות שניסו נואשות לפנותם מהכיכר. שני בני אדם כבר נהרגו בעימותים, בהם בולגר מקומי שדיווח בעבר מההפגנות.
עוד בנושא:
ר"מ עיראק: "ישראל עומדת מאחורי התקיפות נגד המיליציות"
עיראק: המחאה הופכת למשבר פוליטי
עיראק: קרוב למאה הרוגים במהומות
מי שעומד במוקד זעמן של המפגינים, מלבד הממשלה העיראקית, הם אנשי כוח קודס של משמרות המהפכה האיראניים, שעל פי דיווחים בכלי התקשורת במדינה לקחו חלק בדיכוי האלים של גל המחאה הקודם במדינה, במהלכו נהרגו יותר ממאתיים מפגינים.
המפגינים קראו "קאסם סולימאני, קח את הזבלים שלך בחזרה". להפגנה הצטרפו אימהותיהם של הרוגי גל ההפגנות הקודם, שחילקו למוחים מזון וממתקים.
מפגינים יצאו למחאות בבירה // צילום: איי. אף. פי
גל המחאה צפוי להימשך בימים הקרובים ומארגני המחאה כבר הודיעו כי אינם מתכוונים לוותר ולהפסיק את ההפגנות. בראיון לכלי תקשורת זר אמר אחד ממנהיגי המחאה: "לא נפסיק, גם אם יהרגו עוד מאתיים מפגינים, עד שנזכה לחיות במדינה צודקת".
