"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טורקיה החלה בפלישה לצפון מזרח סוריה

משרד ההגנה הטורקי הודיע כי הצבא החל בשלב הקרקעי של מבצע "מעיין השלום" נגד המיליציות הכורדיות • הבית הלבן: "ההחלטה הטורקית - רעיון רע"

,עודכן
טנק טורקי סמוך לגבול עם צפון מזרח סוריה // צילום: איי.אף.פי // טנק טורקי סמוך לגבול עם צפון מזרח סוריה // צילום: איי.אף.פי

משרד ההגנה הטורקי הודיע הערב (רביעי) על התחלת השלב הקרקעי במבצע "מעיין השלום" ועל כניסת צבא טורקיה לתוך שטחי צפון מזרח סוריה, הנשלטת על ידי המיליציות הכורדיות.

לוחמים כורדים נערכים להילחם בטורקים // צילום: הכוחות הדמוקרטיים של סוריה

נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, הכריז היום על פתיחת מבצע "מעיין השלום" נגד המיליציות הכורדיות בצפון מזרח סוריה, זאת פחות מיומיים לאחר הודעתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, כי כוחות צבא ארצות הברית יצאו מצפון מזרח סוריה במטרה לאפשר מבצע טורקי בשטחים הנשלטים על ידי הכורדים.

ארדואן הכריז, בהצהרה לכלי התקשורת במדינה כי: "כוחות הצבא הטורקי והצבא הלאומי הסורי החלו במבצע "מעיין השלום" נגד ארגוני הטרור YPG ודאעש. מטרת המבצע היא למנוע יצירת "מסדרון טרור" בגבולנו הדרומי והשכנת שלום באזור". בימים האחרונים ריכז הצבא הטורקי כוחות שריון גדולים בגבול סוריה ופינה רבים מהכפרים הנמצאים על יד הגבול מיושביהם.

בתגובה לקונית הגיב הבית הלבן להכרזתו של ארדואן וטען כי החלטתה של טורקיה לפלוש לצפון מזרח סוריה היא "רעין רע". אתמול ירו כוחות טורקים מספר פגזים לעבר עמדות של המיליציה הכורדית YPG במשולש הגבולות בין עיראק סוריה וטורקיה.

עוד בנושא:

דיווח: הפנטגון הופתע מהנסיגה מסוריה

טראמפ: "יקר מדי להמשיך לתמוך בכורדים בסוריה"

סוריה: טורקיה החלה במתקפה נגד הכורדים

נסיגת ארה"ב מסוריה: המפסידים האמיתיים - הכורדים

כלי התקשורת המזוהים עם ה"חזית הדמוקרטית הסורית", ארגון הגג של המיליציות הכורדיות בצפון סוריה, דיווח כי מספר מתקפות אוויריות בוצעו בכפרים ועיירות סמוך לגבול הטורקי וכי מספר מתקפות ארטילריות בוצעו נגד עמדות המיליציות הכורדיות באזור. "הטורקים לא בוחלים בביצוע מתקפות אוויריות באזורים המיושבים על ידי אזרחים. המטרה היא גרימת פאניקה בקרב האוכלוסייה", אמר דובר ה"חזית הדמוקרטית הסורית".

הפצצה טורקית על העיירה תל אביאד // צילום: איי.אף.פי

בתוך כך, החלו המיליציות הכורדיות בהעברה מאסיבית של כוחות מהאזורים הדרומיים שבשליטתם אל עבר הגבול הטורקי, כהכנה למתקפה טורקית קרבה. טורים גדולים של כלי רכב תועדו ברחבי צפון מזרח סוריה, המכונה על ידי הכורדים "רוג'ב".

"ארצות הברית לא צריכה להיות במזרח התיכון"

משרד החוץ הסורי הודיע היום כי יפעל בכלים משפטיים ובינלאומיים על מנת למנוע מתקפה טורקית בצפון המדינה וכי כל מתקפה טורקית תהיה "הפרה גסה ונפשעת של החוק הבינלאומי".

הנשיא טראמפ התייחס אתמול לנסיגה האמריקנית מצפון מזרח סוריה וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "אנחנו אולי בתהליך של נסיגה מסוריה, אך בשום דרך לא נטשנו את הכורדים, שהם אנשים נפלאים ולוחמים מעולים".

אזרחים כורדים בורחים מהאזורים אליהם צפויים לפלוש הטורקים // צילום: איי.פי

"כמו כן, היחסים שלנו עם טורקיה ויתר שותפינו מברית נאטו, הם מצויינים. לטורקיה יש אוכלוסיה כורדית גדולה ולחימה בין קבוצות שונות שנמשכת מאות שנים. ארצות הברית מעולם לא הייתה צריכה להיות במזרח התיכון. טורקיה חייבת לקחת אחריות על לוחמי דאעש השבויים. בשבילנו, המלחמה במזרח התיכון נגמרה".

דאעש מרימים את הראש

מי שמיהר לנצל את החולשה הכורדית היה ארגון הטרור דאעש, שפתח במתקפה משולבת גדולה בבירתו לשעבר, העיר א-ראקה, הנשלטת על ידי כוחות המיליציה הכורדית. לפחות שישה אנשי מיליציה כורדית נהרגו בסדרה של פיגועי התאבדות ומתקפות ירי ברחבי העיר".

הכורדים טוענים כי הצליחו לעת עתה להדוף את המתקפה וחהשקט חזר לעיר, שחרבה לחלוטין בקרבות בין הכורדים לדאעש בשנת 2018, אך גורמים ב"חזית הדמוקרטית הסורית" טוענים כי המיליציות לא יצליחו לעמוד לאורך זמן במלחמה בשתי חזיתות.

כוחות של ארגון הטרור דאעש פתחו במתקפה גם באזור העיר דיר-אזור הנשלטת על ידי כוחות הנאמנים למשטרו של בשאר אל אסד ואיראן. בסוכנות הידיעות "עמאק" פרסם דאעש כי הצליח לשגר מספר פצצות מרגמה לעבר מפקדה של משמרות המהפכה האיראניים בעיר דיר א-זור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר