בשיתוף ברק רום
ברק צברי הוא הבעלים של חומוסיית בדרה ומאחוריו ניסיון עשיר בתחום המזון.
בתחילת דרכו צברי עבד כטבח ונגע בקונדיטוריה וניהול מסעדות לאחר מכן היה בעלים של בית קפה עד אשר החליט לעבור אל האהבה האמיתית שלו ושל כל בית ישראל, חומוס והמקום שלו הוא אחד המקומות המדוברים ביותר באזור רחובות והסביבה בגלל הייחודיות שלו.
העיצוב מדהים, הכל כביכול מבולגן אבל בדרך משונה זה עושה סדר בראש ומנעים את האווירה.
למשל, בניגוד לכל היגיון המזווה נמצא דווקא באמצע החומוסיה כך שאפשר לראות בדיוק מי האמא ומי האבא של כל זית וכל טיפת טחינה ( הר ברכה האגדית) שיש במקום.
קופסאות השימורים על התקרה שהפכו לשנדליר מפואר וכתובות הגרפיטי הנחבאות מוכיחות כי הדבר החשוב באמת סמוי מן העין.
כאשר הגענו למקום כל הלקוחות שהיו במסעדה העידו על שהם לקוחות קבועים “אי אפשר שלא, זה החומוס מספר אחד בארץ.

כל הסיפורים על חומוסיות בעכו, יפו או רמלה, אף אחד לא מתקרב לחומוס המנצח של רחובות”.
שאלנו את ברק על מהות השם:
“השם בדרה הגיע משמה של סבתי והמשמעות של השם המיוחד הזה היא עלות השחר”, או כמו שסבתא היתה אומרת " האור שליפני הזריחה"
כאמור בדרה בחרו להיות ברי קיימה אז שאלנו את ברק איך זה בא לידי ביטוי:
קודם כל אנחנו טבעונים!
ממחזרים את מה שאפשר.
“קונים פחות מוצרים חדשים .
בונים יוצרים ואוספים מחומרים שהיו הולכים לפח.
קונים מוצרים שמתקלים בצורה מהירה יותר ועובדים עם כמה שפחות כלים חד פעמיים.
התוצרת של המסעדה לא מגיעה מחו”ל אלא מדובר בתוצרת מקומית בלבד על מנת להפחית את רמות הזיהום באוויר”.
כדי לפתוח לכם את התאבון שימו לב לתפריט ואיך הוא בנוי.
הפיתות נעשות מקמח חיטה הנטחנת בשלמותה כאשר ההכנה של הבצק נעשית במקום ללא חומרי אפייה מלאכותיים וללא תוספת של שמן.
האפייה נעשית בטאבון שנבנה במיוחד עבור החומוסיה והיא עובדת על האש ולא על חשמל כך שהפיתות מקבלות טעם ביתי ומיוחד, הן עשירות בסיבים תזונתיים ומינרלים וזה אומר חצי קלוריות פחות מאשר פיתה רגילה!
הצ’יפס בבדרה מוכן מתפוחי אדמה טריים.
ועובר תהליך מיוחד שבסופו
הציפס שמגיע אל הלקוח באופן מפתיע קליל במיוחד ולא ספוג כלל בשמן.
לפני ההגשה מתבלים את הצ’יפס בפטרוזיליה, שום טרי ומלח ים אטלנטי וזה מוגש עם פרוסה של לימון טרי וזה מעניק לו טעם מדהים שלא טעמנו בשום מקום אחר.
הסלט מורכב ממלפפון, גמבה,עגבנייה בצל ופטרוזיליה טריים עם תיבול ביתי וכל חומרי הגלם כולם מגיעים היישר מהחקלאים עצמם.
מעל לכל אלו נמצא המלך של השולחן, החומוס בכבודו ובעצמו.
בחומוס בבדרה אין תוספת שמן בכלל, הוא מגיע עם גרגירים,שמן זית ופטרוזיליה.
הוא נטחן ונעשה על פי הזמנה בלבד, כלומר שבניגוד למקומות אחרים לא מכינים כמות גדולה מראש אלא בכל שעה מתבשל חומוס מחדש כך שהוא מגיע לצלחת חם וטרי במקום להתיישב ולהתעייף בסיר במשך כמה שעות.
תשכחו מכל הסטיגמות על היכן אפשר למצוא חומוס אמיתי, תעשו לעצמכם טובה ותנו קפיצה לחומוס בדרה ברחובות, לאחר מכן הרכב כבר יעשה את הדרך שוב ושוב על אוטומט.
https://m.facebook.com/Hummusbadra/?locale2=he_IL
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו