נשיא המדינה, ראובן ריבלין, צפוי להעניק הערב (רביעי) את המנדט להרכבת הממשלה לראש הממשלה בנימין נתניהו. במידה ויהיה רצון של הליכוד וכחול לבן להמשיך במגעים להקמת ממשלת אחדות, הם יעשו זאת במסגרת פרק הזמן של 28 ימים שיוענקו לנתניהו. מבית הנשיא נמסר הערב באופן רשמי כי "הנשיא נערך להענקת המנדט עוד היום בשעה 20:00".
בזמן הפגישה בבית הנשיא, יאיר לפיד כתב בטוויטר שגנץ יהיה ראש הממשלה. "הוא יהיה ראש הממשלה, וביבי ילך לטפל בתיקיו הפליליים. הניסיונות השקופים של הליכוד לסכסך לא מרשימים אף אחד אצלנו".
ההרגשה של רבים היא שריבלין חורג יתר על המידה מסמכותו אולם במידה שיעצור כאן יהיה זה עוד במסגרת הלגיטימיות. מעבר לזה כבר יספוג ביקורת מכל הכיוונים. עם כל הכבוד לגנץ ולנתניהו, יש גבול כמה ריבלין מרשה לעצמו לקחת על גבו. מחמאות זה טוב. סיבוב תקשורתי זה דבר נחמד לכל פוליטיקאי, גם אם הוא בתפקיד הנשיא. אבל ביקורת - עד כאן. שיתכבדו להסתדר לבד.
לכאורה נראה שצריך שיהיה נס כדי לרשום הערב, בפגישה בין נתניהו וגנץ במשכן נשיאי ישראל, פריצת דרך במגעים לאחדות. המחיר הנדרש מכל אחד מהצדדים נראה מופרז מכדי שמי מהם ירשה לעצמו לשלם.
נתניהו לא יזנח את גוש הימין
נתניהו לא יזנח את גוש הימין, את מקור כוחו, ואלה ימשיכו להיות כזה גם אחרי הסיבוב הנוכחי. אם פניו של נתניהו לכיוונים אחרים מילא, אבל אם הוא חפץ חיים פוליטיים, אין לו אופציה אחרת. הימין והחרדים לא ישכחו לו אם יפנה אליהם עורף ויכנס לממשלה בלעדיהם. פעם אחת מחלו לו שעשה זאת ב-2013. בפעם השניה מוטב יהיה לליכוד שיחפש מועמד אחר לראשות הממשלה.
גנץ כבל את עצמו גם הוא בהבטחות בחירות, כמו פסילה אישית של נתניהו ופסילה קבוצתית של החרדים. גנץ אזוק עם יאיר לפיד מצד אחד ועם אביגדור ליברמן מצד שני, ששניהם תובעים ממנו לעמוד על שלו ולא לוותר לנתניהו. אלא שבינתיים היחידי שיכול להפסיד את חלומו להיות ראש ממשלה, ולו לשנתיים, הוא רק גנץ. לא לפיד (שלמעשה יכול לשכוח מהרוטציה לתמיד) ולא ליברמן מיועדים לתפקיד, אלא רק גנץ עצמו.
להם קל לעמוד ביציע ולתבוע עמידה בתוקף על הבטחות ואידיאלים. בעוד גנץ קרוע בין אלה לבין היכולת להיכנס ללשכת ראש הממשלה בעוד זמן קצר. אם לשפוט על פי כישורי קבלת ההחלטות של גנץ עד כה, נראה כי יעדיף להיתקע עם חבריו בחוץ מאשר למלט את עצמו פנימה לבד. אם זה אכן יהיה המצב, הרי שהפגישה הערב אצל הנשיא חסרת משמעות לחלוטין ובחירות נוספות קרובות יותר מתמיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו