צילום: גדעון מרקוביץ' // משדרגים את סל המזון

סל מזון גורמה לראש השנה

השף מאיר אדוני בישל שתי מנות לחג אך ורק ממצרכי המזון שבחבילה של "חג שבע" של עמותה ממפעלות הרב יצחק דוד גרוסמן

רגע לפני ראש השנה, סלבס, פוליטיקאים, לוחמי חטיבת הצנחנים, חניכי תנועות נוער ואלפי מתנדבים התגייסו לעזרה לילדים ממשפחות עניות, והתייצבו לארוז סלי מזון לילדים במסגרת מבצע "חג שבע" של עמותת מגדל אור, ממפעלות הרב יצחק דוד גרוסמן.

אחד התומכים הוא השף מאיר אדוני, שבישל שתי מנות לחג אך ורק ממצרכי המזון שבחבילה, בתוספת עוף. "אנו מתכוננים לקראת הימים הנוראים, ובראש השנה אנחנו נשפטים לקראת השנה הבאה. זהו זמן לתשובה, תפילה וסליחה", אמר הרב יצחק דוד גרוסמן למתנדבים. 

"אין התחלה יפה יותר לשנה החדשה מאשר מעשי צדקה וחסד, בכך אתם מעלים את העולם לכף זכות". רוצים לתרום ולסייע? חייגו 5630*

מרק מינסטרונה

6 מנות

מצרכים:

1/2 כוס שמן זית 

2  בצלים סגולים קצוצים גס

 2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות

1 סלרי אמריקאי, מופרד לעלים וגבעולים, כשהגבעולים קצוצים לקוביות גסות

1 כרישה בינונית פרוסה גס

5 שיני שום מעוכות מעט

1 ענף רוזמרין

4 עלי מרווה

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס

1 כוס דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

1 כוס גרגרי חומוס, שהושרתה לילה  במים וסוננה

1/2 כוס עדשים שחורים שטופים 

3 עגבניות תמר גדולות, קלופות וחצויות לאורכן

1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק, ללא הגבעולים הגסים

1 צרור קטן בזיליקום, עלים בלבד

2 קישואים חתוכים לקוביות גסות

1/2 ראש כרוב לבן פרוס 

1 כוס פסטה קצרה

1.5 כפות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

גרמולטה

1/2  כוס פטרוזליה קצוצה דק

2  כפות אורגנו קצוץ דק

 2 כפות שקדים קלויים קצוצים דק

1/2  שן שום קצוצה דק

גרידה מ-1 לימון

גרידה מ-1/2 תפוז

1 כפית מלח

קורט פלפל שאטה גרוס

1/4 כוס שמן זית

2  כפות חומץ

מערבבים הכל בקערה ושומרים בצד עד להגשה

אופן הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר עמוק בעל תחתית כבדה. מוסיפים את הגזר, הבצל והסלרי. מטגנים כ-10 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה, רוזמרין, מרווה והשום ומטגנים 3 דקות נוספות.

מוסיפים את  הדלעת ותפוחי האדמה ולאחר מכן את הרסק ומים עד כיסוי ועוד כ-8 סנטימטרים.

מבשלים כשהסיר מכוסה למשך כ-20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את החומוס והעגבניות , ומבשלים כחצי שעה, עד שהחומוס מתרכך.

מוסיפים את הקישואים,הכרוב והעדשים ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-5 דקות נוספות (או לפי זמן בישול הפסטה). מוסיפים מלח, פלפל,עלי בזיליקום ופטרוזיליה. מערבבים  ונותנים למרק לנוח כ-10 דקות. מעבירים לקערות הגשה,מניחים את קציצות התפ״א ומזלפים מעט שמן זית (אם לא מגישים מייד, מומלץ לבשל את הפסטה בנפרד(.

קציצות תפוחי אדמה

5 יחידות תפוחי אדמה עם הקליפה אפוי על מלח גס כ-45 דקות

1 קופסא טונה שימורים מסוננת 

1 כף פטרוזליה קצוצה

1 חלמון ביצה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

1 כף פירורי לחם+1/2 כוס לציפוי

3 כפות שמן זית+1/4 כוס לטיגון

2 ענפי מרווה

3 שיני שום מעוכות 

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים עד לפירה חלק. מוסיפים את הטונה, הפטרוזליה, שמן הזית , פירורי לחם,חלמון ומלח פלפל. מערבבים ויוצרים קציצות בגודל בינוני. מחממים מחבת על אש בינונית,מוסיפים שמן זית, שום ומרווה, מצפים את הקציצות בפרורי לחם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד על להזהבה, מוציאים לנייר סופג ומניחים בתוך המרק. מניחים מעל מעט גרמולטה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...