"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שקד: "עדיף שעוצמה יהודית תפרוש"

יו"ר ימינה אמרה במשדר "ישראל היום" ו-i24News כי אין סיכוי שעוצמה יהודית תעבור את אחוז החסימה • על חוק המצלמות אמרה: "חלק מקמפיין הליכוד"

,עודכן
המשדר המשותף // צילום: גדעון מרקוביץ'

שרת המשפטים לשעבר ויו"ר ימינה איילת שקד קראה בראיון במשדר הבחירות המיוחד של "ישראל היום" ו־i24NEWS לראש הממשלה בנימין נתניהו לנצל את גישתו הפרו־ישראלית של הנשיא דונלד טראמפ כדי להתחיל בסיפוח חלקים מיהודה ושומרון. בנוסף, הזהירה כי לא יהיה מנוס מפעולה צבאית קשה ברצועת עזה.

באדיבות ערוץ i24 NEWS

בראיון טענה שקד כי סיפוח שטחי C הוא "הנושא הכי חשוב ברשימת ימינה", והוסיפה כי עבור חברי רשימתה "להיות בקואליציה זה כמו חבל, אנחנו מושכים לכיוון ימין".

יו"ר ימינה חזרה על הטענה שהשמיעה בראיון ל"ישראל השבוע", שלפיה התמודדותה של עוצמה יהודית בבחירות תוביל לאובדן קולות משווע לימין. היא הדגישה כי הסקרים לא מלמדים דבר על מה שיקרה בפועל. "במציאות, ביום הבחירות, המפלגות הגדולות לוקחות קולות מהקטנות. לפי דפוסים קודמים, אין סיכוי שעוצמה יהודית תחצה את אחוז החסימה, כך שעדיף שתפרוש. אם אנשים רוצים ממשלת ימין - עליהם להצביע רק למפלגות שבוודאות עוברות את אחוז החסימה".

שקד נשאלה אם נתניהו מתמודד כראוי עם איום הרחפנים החמושים מעזה, על רקע המתיחות האחרונה. היא השיבה כי "קודם כל, אנחנו ידענו שהרחפנים יגיעו. לצבא יש תוכניות כדי להתמודד עם הרחפנים. בסופו של דבר, ישראל תצטרך לבצע פעילות משמעותית בעזה, משהו קשה שיפגע בחמאס, ואפילו לפנות את היישובים ליד רצועת עזה לכמה שבועות כדי שהצבא יוכל לפעול בעזה".

ביסמוט ושקד // צילום: גדעון מרקוביץ'

על רקע המאמצים של הליכוד לחוקק את "חוק המצלמות" כדי למנוע זיופים בקלפיות, חזרה שקד על הטענה כי "ברור שמדובר בחלק מהקמפיין של הליכוד", אך הביעה תמיכה במהות החוק, שהוא לדבריה הכרחי. "חשוב להציב מצלמות", הדגישה, "הסתכלתי על הפרוטוקולים מהקלפיות השונות וראיתי כמה אי סדרים, ולכן לכולם יש אינטרס שיהיו מצלמות בקלפיות. אם ועדת הבחירות המרכזית יכולה לעשות את זה, אז זה עדיף".

לדבריה, "יש קלפיות שבהן חברי ועדת הקלפי ביצעו מעשים פליליים", ולכן הסירוב של האופוזיציה לשתף פעולה הוא "מטופש".

המשדר אתמול כלל שתי תוכניות: אחת באנגלית, בהנחיית ג'ף סמית', ואחת בצרפתית, בהנחיית נטלי נגר. העורך הראשי של "ישראל היום", בועז ביסמוט, הגיש לצד שניהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר