"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כמאה ישראלים-אמריקנים הגיעו לביקור בהר הרצל

קבוצת הישראלים שאינם גרים בארץ הרגישו שילדיהם מתרחקים מהזהות שלהם, וביקרו בהר הרצל בסיוע ההסתדרות הציונית העולמית כדי להתחבר לשורשיהם הציוניים

,עודכן
הקבוצה בהר הרצל

כ-100 ישראלים שמתגוררים בארצות הברית הגיעו להר הרצל כדי ללמוד על הזהות הציונית. ההסתדרות הציונית העולמית חרטה על דגלה לעבוד עם משפחות ישראלים המתגוררות מחוץ לישראל על מנת לחדד עבורם ובעיקר עבור ילדיהם את הזהות היהודית והציונית עליה חונכו הוריהם בישראל.

אחת הקהילות שאיתם עובדת ההסתדרות הציונית העולמית היא קהילת "בראשית" מניו ג׳רזי שבארצות הברית, המונה מאות משפחות. בראש הקהילה עומד אבי כהן שטס לארצות הברית במסגרת רילוקיישן מטעם מקום עבודתו. במהלך השהות בארצות הברית הוא הרגיש כי ילדיו מאבדים את הזהות הישראלית שלהם, ומגדירים עצמם כאמריקאים לכל דבר ללא זיכרון וידע על עברם וההיסטוריה של משפחתם בישראל. לאט לאט הוא הבין שהוא לא היחיד ושיש עוד מאות ואלפי משפחות של ישראלים שחווים בדיוק את אותו משבר מול ילדיהם, וכך הוקמה הקהילה והחיבור עם ההסתדרות הציונית העולמית, במטרה לתת לילדים לטעום מההיסטוריה של עם ישראל ומדינת ישראל לרבות המנהגים, החגים וחיזוק הזהות היהודית והציונית שלהם.

במסגרת הסיור עלו כ-100 מחברי הקהילה לסיור בהר הרצל כדי לתת להם לראות ולשמוע על האבות המייסדים של האומה.

יעקב חגואל סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית: "ההסתדרות הציונית העולמית רואה חשיבות עליונה בעיצוב הזהות היהודית-ציונית בקרב כלל הקהילות בארץ ובעולם. היום, הגיעו כ- 100 משתתפים, בני משפחות ישראליות שבשלב זה בחייהם בחרו להתגורר במקומות אחרים בעולם. השתתפותן של המשפחות ביום שכולו מסע ציוני בירושלים, מעיר דוד והעיר העתיקה, מקום שורשו של העם היהודי ועד לקברו של חוזה המדינה בנימין זאב הרצל מהווה אבן דרך, בחיזוק הזהות היהודית והציונית ולקשר הבלתי ינותק עם עם ישראל וארץ ישראל". אני מחזק את קהילת 'בראשית' וקורא לכלל קהילות הישראלים בתפוצות לעלות לארץ ישראל. עד אז תשמח ההסתדרות הציונית העולמית לעשות פעילויות דומות ונוספות".

אבי כהן מייסד הארגון: "ארגון בראשית המשרת את הקהילה הישראלית בניו ג'רזי שמח להביא את הקבוצה ליום סיור בירושלים מלא תוכן, ציונות ומשמעות. בסיור ניתנה הזדמנות לילדים ללמוד על חייו ופועלו של הרצל - הסטארטפיסט הראשון של מדינת ישראל, להכיר את ההיסטוריה של ירושלים מקרוב בעיר דוד וליהנות במסלול הרטוב של נקבת השילוח. בראשית מודה להסתדרות הציונית על סיור חשוב זה ומצפה להוציא סיורים משותפים נוספים בעתיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר