זירת הפיגוע במסעדה בפריז // צילום: איי.אף.פי

תוקם ועדת חקירה לקשרי צרפת ופת"ח?

חבר פרלמנט על שיתוף הפעולה בין המדינה לארגון הטרור: "הרוצחים ממשיכים לחיות חיים מאושרים ללא הפרעה"

ימים ספורים לאחר חשיפת העסקה החשאית בין הרשויות בצרפת לארגון המחבלים של אבו נידאל, שסיכלה במשך שנים את מעצרם של הטרוריסטים שהיו מעורבים בטבח במסעדה היהודית ״אצל גולדברג״ ב-1982, עולות תהיות לגבי התנהלותה העכשווית של צרפת בפרשה: חבר הפרלמנט הצרפתי, מאיר חביב, פועל מזה זמן לברר מדוע מנהיג חוליית המחבלים מהטבח, מחמוד חאדר עאבד, מתגורר כיום בסמוך לרמאללה ולא הוסגר עדיין לצרפת. חביב העלה את הנושא לאחרונה מול ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמיד הביע נכונות לעזור לצרפת בהסגרת המחבל, אם צרפת תבקש זאת. מאז מנסה חבר הפרלמנט הצרפתי לקבל תשובות מהרשויות בצרפת בנוגע לצעדים ומהלכים שבוצעו למען הסגרת עאבד ושלושת חברי החוליה האחרים, החיים בירדן ובנורווגיה – אך טרם קיבל תשובה.

״עד כה שמענו הרבה מילים אך מעט מאוד מעשים והשערורייה נמשכת״, אומר חביב, ״לפני ימים אחדים  ציינו בעצב 37 שנים לפיגוע האנטישמי במסעדת "גולדנברג". שנים שהחקירה לא מתקדמת. רק בזכות נחישותו ועבודתו המדהימה של השופט מארק טרווידיץ זוהו בשנת 2015 ארבעת המחבלים שהיו אחראים לפיגוע. למרות בקשות חוזרות להסגרה, הרוצחים ממשיכים לחיות חיים מאושרים לא הפרעה. זה בלתי נסבל מבחינה מוסרית. על צרפת לדאוג להסגרת הרוצחים״.  

חביב, שמתכוון מיד לאחר פגרת הקיץ של ה״אסיפה הלאומית״ הצרפתית לדרוש הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בעניין ההסכם החשאי בין צרפת לארגונו של אבו נידאל, מותח ביקורת חריפה ביותר על התנהלותן של הרשויות הצרפתיות: ״כיצד צרפת, עם הערכים והיסטוריה המפוארת, סוגרת עסקה עם ארגוני הטרור הברבריים ביותר בניגוד לעקרונות הצדק הבסיסי? כיצד יכולה מדינה שמכבדת את עצמה וסבלה כל כך הרבה מהטרור -עם יותר מ-260 הרוגים מאז 2015, לחיות עם העובדה שרוצחי אזרחיה חיים בשקט ובשלווה? מעל הכל, איך יכולות משפחות הקורבנות או הניצולים להתאבל כל עוד עוול כזה נמשך? זה בלתי נסבל!"  

עוד מוסיף חביב: "מחבלים שרוצחים צרפתים והורסים את חייהם חייבים לשלם מחיר. זה הבסיס של הצדק והמוסר. מחבל ההורג צרפתי חייב להיות מנוטרל בכל מחיר, מת או חי. לשם השוואה, המחבלים הפלשתינים באולימפיאדת מינכן 1972 חוסלו בזה אחר זה על ידי המוסד, לעיתים שלושים שנה לאחר מכן. אני מבקש מצרפת לעשות כל מאמץ להשיג את הסגרתם של ארבעת המחבלים מהפיגוע במסעדת גולדנברג! אני מבקש לשפוך אור בעניין הזה ולהסיר את הצנזורה הביטחונית בנושא״. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...