אחרי האירוויזיון: תחרות מיס יוניברס בדרך לישראל?
עושים היסטוריה: מגעים להבאת תחרות היופי הנצפית ביותר בעולם - לישראל • "השאיפה היא שהתחרות תתקיים כבר השנה"
אחריהצלחת האירוויזיוןוהביקורות החיוביות בעולם, נראה שלישראלים נפתח התיאבון. ל"ישראל היום" נודע כי בחודשים האחרונים מתנהלים מגעים ומאמצים רבים להבאתהתחרותלראשונה לישראל.
במרכז המגעים עומד המפיק דני בנעים ואיש הטלוויזיה אסף בלכר, שבעצמו הפיק בעבר את התחרות. השניים גם אחראים להופעתה של מדונה באירוויזיון 2019.
על פי גורמים המעורים בפרטים, נציגי קבוצת Miss Universe Organization, אשר מחזיקים בזכויות התחרות, נפגשו עם השניים בניו יורק, ואף הגיעו לפגישות חשאיות בישראל.
שני הצדדים הביעו נכונות, אך יש גם לא מעט קשיים שהמרכזי שבהם: תקופת הבחירות הנוכחית, שמקשה את ההתנהלות מול משרדי הממשלה, ובתוך כך גם ענייני תקציב.
בניגוד לאירוויזיון שבו השתתפו 41 מדינות אירופיות שנמצאות ביחסים תקינים עם ישראל,בתחרות היופיהעולמית משתתפות יותר ממאה מדינות, ובהן גם נציגות של מדינות ערביות שנמצאות בסכסוך עם ישראל. הגעת משלחות שלהן לכאן, אם בכלל ירצו בכך, דורשת אישורים מיוחדים והתערבות גורמים ביטחוניים.
שלום עולמי - מכאן
"השאיפה והמאמצים הם לקיים את התחרות כבר השנה, אבל בד בבד נבדקת האופציה לערוך כאן אתהתחרותב־2020", סיפר הגורם והוסיף: "ואז אולי, כמאמר הקלישאה, השלום העולמי ייצא מכאן".
מיס יוניברסהיא תחרות היופי הנצפית בעולם. התחרות התקיימה לראשונה ב־1926 ומשתתפות בה מלכות יופי ממדינות רבות בעולם, והיא מעוררת לא מעט כותרות. אם המגעים יבשילו, תזכה המדינה ליחסי ציבור טובים.
הזוכה בתחרות מיס יוניברס ב־2018 // צילום: רויטרס
לשם השוואה, באירוויזיון צופים כ־200 מיליון איש ובתחרות זו צופים כמעט 600 מיליון איש ברחבי העולם. בניגוד לאירוויזיון, שמתקיים בכל שנה במדינה המנצחת, תחרותמיס יוניברסעוברת בין המדינות בדרך אקראית וללא קשר לתוצאות.
נציגת ישראל בתחרות השנה, שאולי לא תצטרך לנסוע רחוק מדי, היא סלע שרלין, בת 22, מתל יצחק. התחרות תתקיים בחודש דצמבר, ועם הרבה מאמצים ייתכן מאוד שתיערך פה בישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו