ראש הממשלה נתניהו בעצרת האו"ם האחרונה // צילום: רויטרס // ראש הממשלה נתניהו בעצרת האו"ם האחרונה // צילום: רויטרס

נאום נתניהו באו"ם תלוי בבחירות

ראש הממשלה צפוי לנאום בעצרת המרכזית שתיערך תשעה ימים אחרי הבחירות • בלשכת נתניהו הובהר שייתכן ביטול של הרגע האחרון בשל התוצאות

בלשכת ראש הממשלה החלו השבוע בהכנות לקראת ביקורו של בנימין נתניהו בעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק, כשבוע לאחר הבחירות בישראל. 

רה"מ צפוי, כבכל שנה, לנאום בעצרת ב־26 בספטמבר, וכנראה גם להיפגש עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. נאומי המנהיגים מתוכננים להתחיל ב־24 בספטמבר, שבוע בדיוק לאחר הבחירות בישראל. 

מאחר שתוצאות הבחירות או המגעים הקואליציוניים עשויים להשפיע על היתכנות הביקור, במגעים בין לשכת רה"מ לבין בתי המלון הובהר כי ייתכן ביטול של הרגע האחרון. 

בצד זאת, מתקדמות ההכנות לביקור מדיני של נתניהו בעוד כשבועיים בקייב בירת אוקראינה, ומתוכנן לו מפגש ראשון עם הנשיא החדש ולודימיר זלנסקי. ההערכה היא שהביקור הוא חלק מניסיונו של נתניהו לגרוף קולות מאביגדור ליברמן בקרב יוצאי אוקראינה בישראל. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...