"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הליכוד: "מחכים להתנצלות ברק על כך שהיה ראש ממשלה כושל והוביל לאינתיפאדה"
במפלגה תקפו בחריפות את ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, שהתנצל על אירועי אוקטובר 2000, שבהם נהרגו 12 ערביי ישראל ופלשתיני • ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ): "פתח את הדלת לדיאלוג, באחריותנו לא לטרוק אותה בפניו"
אהוד ברק // צילום: קוקו // אהוד ברק // צילום: קוקו

הליכוד: "מחכים להתנצלות ברק על כך שהיה ראש ממשלה כושל והוביל לאינתיפאדה"

במפלגה תקפו בחריפות את ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, שהתנצל על אירועי אוקטובר 2000, שבהם נהרגו 12 ערביי ישראל ופלשתיני • ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ): "פתח את הדלת לדיאלוג, באחריותנו לא לטרוק אותה בפניו"

יהודה שלזינגרדניאל סיריוטי
, עודכן

הליכוד הוציא היום (שלישי) בצהריים הודעה תקיפה נגד אהוד ברק והתנצלותו על אירועי אוקטובר 2000.

"ההתנצלות הפתטית של ברק, שלא משכנעת איש, נועדה רק למטרה אחת: לאפשר את חיבורו למרצ. אנחנו עדיין מחכים להתנצלות של אהוד ברק על כך שהיה ראש הממשלה הכושל בתולדות ישראל, שברח מלבנון, הפקיר למוות את לוחם צה"ל, לא עשה דבר מול הלינץ' ברמאללה, הוביל לאינתיפאדה ועוד קיבל 2.3 מיליון דולר מקרן וקסנר שניהל חברו הפדופיל המורשע ג'פרי אפשטיין", נמסר.

מוקדם יותר היום התנצלראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק,בפני החברה הערבית ומשפחות האזרחים הערבים שנהרגו מאש כוחות הביטחון בעת כהונתו כראש הממשלה באירועי אוקטובר 2000. "אני נושא באחריות לכל מה שהתרחש בתקופת כהונתי כראש ממשלה, ובתוך זה גם אירועי אוקטובר", אמר ברק בריאיון לכאן ב'. "אין מקום למפגינים שנהרגים מאש כוחות הביטחון והמשטרה של מדינת ישראל. המדינה שלהם. אני מביע צער והתנצלות בפני המשפחות ובפני החברה הערבית".

צילום ארכיון: שמואל בוכריס

ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ),שבעקבות הטור שלו ב"הארץ" הגיעה ההתנצלות של ברק, הגיב ואמר: "הדברים של אהוד ברק היום על אחריותו לאירועי אוקטובר 2000 הם התחלה חשובה. ברק פתח את הדלת לדיאלוג עם החברה הערבית והאחריות שלנו היא לסייע לו לפתוח את הדלת ולא לטרוק אותה בפניו. חשבתי שנכון למרצ לייצר רשימה משותפת עם מפלגת העבודה, אך עמיר פרץ בחר מימין וכעת עלינו למצות כל סיכוי ליצירת גוש שמאל מרכז חזק".

"טוב עשה שלקח אחריות"

ח"כ עופר כסיף (חד"ש) הגיב לדבריו של אהוד ברק: "טוב עשה אהוד ברק שהתנצל ולקח אחריות על הרג האזרחים באירועי 2000. הדבר בולט על רקע ניסיונה השיטתי של מדינת ישראל לטייח את פשעי הנכבה, והודעותיהם השקריות של דובר צה"ל והמשטרה לגבי פגיעה בפלשתינים מדי יום ביומו. התנצלות זה חשוב, אבל מילים אינן מרפאות בפני עצמן, וכעת נדרשים מעשים. זו העת להכיר בעוולות ולדחוף למדיניות של שוויון אזרחי ולאומי מלא, ולשתי מדינות, זו לצד זו בשלום ובביטחון - ישראל ופלשתין".

ח"כ כסיף // צילום: אורן בן חקון

ח"כ היבא יזבק (בל"ד) הגיבה גם היא להתנצלות: "הציבור הערבי מחכה כמעט 19 שנים לעשיית צדק על אירועי אוקטובר 2000, התנצלות אינה מספיקה. ברור כי ההתנצלות של ברק מגיעה דווקא עכשיו בתקופת הבחירות בניסיון להרוויח קולות של ערבים, אבל מי שאחראי להרג של מפגינים - שלא ישוב לפוליטיקה. ההתנצלות הזו לא תחזיר את ההרוגים למשפחותיהם, שהצער הנוראי מלווה אותן עד היום. אנחנו לא יכולים לסלוח על הרג של מפגינים חפים מפשע, ומי שאחראים להרג הזה חייבים לעמוד לדין ולשאת באחריות המלאה על מעשיהם והמדיניות הפושעת שאותה נקטו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...