בשיתוף ברק רום
אחד השירותים שמקומות עבודה רבים מציעים כיום, הוא אספקת ארוחות בזמן העבודה. כאמור, בעבר היה נהוג שבמוסדות ציבוריים, ממשלתיים, היו חדרי אוכל אשר סיפקו שירותים לעובדים, הרי שבמקומות פרטיים זה פחות היה מוכר והעובדים היו צריכים להסתדר בעצמם, במקרים רבים.
עם השנים, הן כתוצאה מהתחרות העזה בשוק העבודה, המאבקים בין החברות על מועמדים איכותיים וכן כתוצאה משינוי בדרישות ובציפיות של המועמדים והעובדים, הרי שגם חברות פרטיות החלו לספק ארוחות לעובדים, בין אם מדובר בארוחות בוקר, עשר, צהריים וכן ארוחות אחרות.

מדוע משתלם לספק ארוחות לעובדים
בהחלטה של מקום עבודה לספק לעובדים ארוחות במהלך יום העבודה, הם עונים על שלושה צרכים שונים.
ראשית, הם חוסכים עבורם את הצורך להשקיע זמן ובמקרים רבים גם כסף, בהכנת ארוחות לעצמם. זה משאיר יותר להם זמן לעשות דברים אחרים, חשובים לא פחות בחייהם הפרטיים ובכלל.
שנית, יש בכך אמירה מאוד חשובה מצד מקום העבודה כלפי העובדים, שהוא רואה אותם ואיכפת לו מהם. המקום איננו רואה בעובד אך ורק מישהו שבא למקום עבודה בשביל לעבוד, אלא הוא גם לוקח עליו אחריות במובן מסוים, רואה בו שותף נאמן אשר חשוב לו שהוא ירגיש טוב ומסופק כשהוא עובד אצלו.
שלישית, מקום עבודה שמספק לעובדים שלו ארוחות, מאפשר להם ליהנות ממשהו שהוא אקסטרה, משהו נוסף, לא רגיל. בין אם זה מבחינת הגיוון בארוחות, בין אם זה בכך שהעובדים יכולים לצאת ביחד לאכול במהלך ההפסקות שלהם ועוד. אלה דברים שמייצרים סביבת עבודה הרבה יותר נעימה עבור העובדים, וכתוצאה מכך גם עבור כל המקום.
צריך להדגיש גם את היתרונות מהצד של מקום עבודה אשר מספק ארוחות לעובדים שלו ונהנה אף הוא מהשירות שהוא מספק להם. הוא נהנה מעובדים מרוצים, מה שיכול לייצר נאמנות גבוהה יותר של העובד כלפי מקום העבודה, וכן הוא נהנה ממוניטין טוב מה שיכול למשוך אל המקום ביקוש של מועמדים שונים ואיכותיים להצטרף למקום.
מה הן האופציות שקיימות בשוק
ברמת העיקרון, ישנן 4 אופציות עיקריות לאספקת ארוחות לעובדים.
תן ביס/סיבוס - מדובר בשירותי סליקה מיוחדים שמאפשרים לעובדים לשלם באמצעות כרטיס שמקום העבודה מספק להם, במגוון רחב של מסעדות ובתי קפה איתם יש למקום העבודה הסכם.
על פניו זו נשמעת אופציה טובה, העובד יכול ללכת אל מסעדות שונות, לאכול בהן ולא לשלם, הוא יכול ליהנות ממגוון רחב של אפשרויות וכל עובד יכול להחליט בעצמו מה ואיפה לאכול.
עם זאת, יש כמה בעיות עם שירות זה. לא כל המסעדות ובתי הקפה עובדים עם תן ביס או סיבוס, לא תמיד יש שליטה על ההוצאות של העובדים, וכן אנחנו יודעים היום שיש לא מעט בעיות עם השירותים האלה, גם מצד המסעדות ובתי הקפה וגם מצד מקומות עבודה שהציעו שירות זה לעובדים.
חשבון הוצאות - השיטה הישנה והקלאסית, מספקים לעובד חשבון הוצאות מסוים והוא יכול להשתמש בו מדי חודש, איפה שהוא רוצה. בסוף החודש עושים חישוב כללי, כמה כסף העובד הוציא מתוך החשבון שעומד לרשותו.
שיטה זו מוכרת גם היום בקרב חברות גדולות אצל מנהלים בכירים, פחות מוכרת אצל עובדים זוטרים. יש בה לא מעט בעיות, ראשית, מדובר בשיטה שאיננה חסכונית ואיננה משתלמת בהכרח למקום העבודה, שנית, אי אפשר לספק חשבון הוצאות לכל עובד ובטח לא חשבון הוצאות שווה, שלישית, יש פה הרבה התעסקות עם קבלות, חשבוניות, פרוצדורה לא פשוטה ולא נוחה, לא עבור העובדים ולא עבור מקומות העבודה עצמם.
הסכם עם מסעדה/בית קפה - ישנם מקומות עבודה שחותמים על הסכם עם מסעדה או בית קפה, על מנת שאלה יספקו ארוחות יומיות לעובדים שלהם. מבחינה כלכלית יש לאופציה זו יתרון על פני האופציות שהצגנו עד כה, מאחר והיא מאפשרת לשלוט טוב יותר על ההוצאות השונות שכרוכות בכך. אך גם אופציה זו היא בעייתית מאוד. לא כל מסעדה ולא כל בית קפה עומדים בתנאי הכשרות שמתאימים בהכרח לעובדים, לא כל מסעדה ובית קפה מספקים תפריט מתאים, ולא כל מקום יכול לספק את הצרכים והדרישות של מקום העבודה. לכן זו אופציה פחות משתלמת.
קייטרינג מוסדי - בעיניי רבים זו האופציה הטובה ביותר. מדובר בכך שמקום העבודה שוכר את שירותיו של קייטרינג מוסדי אשר מספק מנות מותאמות אישית לעובדים שלו, בין אם זה מבחינת אופי התפריט ובין אם זה מבחינת סוג הכשרות. הקייטרינג מספק ארוחות לעובדים על בסיס קבוע, כך הם לא צריכים לדאוג לעצמם לאוכל, הם לא צריכים לחפש איפה לאכול מדי יום, הכל נעשה בתקציב קבוע ומוכר למקום העבודה, כולם נהנים משירות זה.
כשמזכירים קייטרינג, חשוב לדעת שזו האופציה הטובה ביותר כאשר יודעים כיצד לבחור נכון. חלק מהעניין זה גם לדעת איך לא לבחור קייטרינג.
רוצים את ההמלצה שלנו?
אם רוצים להזמין קייטרינג מוסדי, בין אם זה קייטרינג לחברות הייטק, קייטרינג למפעלים או קייטרינג למוסדות ציבור ועוד, לאחר שמשקללים את הקריטריונים, נדמה שקייטרינג מאמא מספק את ההצעה המעניינת ביותר. לחברה ניסיון של למעלה מעשרים וחמש שנה בתחום, היא מספקת שירותים לחברות ומוסדות, פרטיים ואחרים, בכל רחבי הארץ, עם תפריטים בהתאמה אישית (בשרי/חלבי/צמחוני), ועם כשרות מותאמת. לחברה שירות לקוחות איכותי אשר זמין בכל עת ופתוח לכל שינוי.
מה שמעניין במיוחד, זו האפשרות שישנה להזמין מקבץ מנות שונות לקבוצות שונות של עובדים במשרד/מפעל/ארגון. למשל, מנות שונות לסגל ההנהלה הבכיר וכיו”ב. נכון לעכשיו לא מצאנו הצעה כזו במקומות אחרים ואנו חושבים שבזה יש למאמא יתרון משמעותי.
אין זה מפתיע שמקומות עבודה רבים, על כן, בוחרים לעבוד עם קייטרינג מוסדי ובפרט עם קייטרינג מאמא, מאחר ומדובר באופציות מעניינות וייחודיות שלא ניתנות במקומות רבים אחרים ובשירות מהטובים ביותר אשר ניתן למצוא בתחום של אספקת אוכל לעובדים ולמעשה בתחום הקייטרינג בכלל. מדובר בחברה גדולה וותיקה מאוד.
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו