עירית לינור // צילום: משה שי

הפמיניסטיות הדתיות נגד עירית לינור

לינור התייצבה לצד רדיו קול ברמה שהדיר נשים וחויב לשלם מיליון שקלים • הפעילות תקפו בתגובה: "מביישת את זקנתך המפוארת"

השדרנית והסופרת עירית לינור עומדת בימים האחרונים במרכזה של התקפה מצד בלוגריות וגולשות בקבוצת הפייסבוק הפופולרית "גם אני פמיניסטית דתייה ללא חוש הומור", לאחר שיצאה להגנת רדיו "קול ברמה" שהדיר נשים. 

בית המשפט העליון פסק בנובמבר 2018 כי תחנת הרדיו החרדית תשלם לארגון "קולך" מיליון שקלים, מכיוון שהתחנה סירבה להעלות לשידור נשים ולא העסיקה שדרניו. פסק הדין החלוט הוביל את התחנה לשלם חלק מהסכום, הוצאות משפט בסך 30 אלף שקלים, במטבעות של עשרות אגורות, כהבעת מחאה על ההתערבות של ארגון לא חרדי בסדר יומו. 

עירית לינור התייצבה להגנת התחנה. "תחנת הרדיו החרדית מתמודדת זה כמה שנים עם ארגון הצדק הנשגב 'קולך' שתבעו אותה תביעה ייצוגית על הסך הצנוע של 104 מיליון שקלים בשל הדרת נשים", כתבה לינור בחשבון הפייסבוק שלה. "רק לשם ההמחשה, כי אחת מתביעות הנזיקין הגדולות של שנת 2018 אם לא הגדולה ביותר, הייתה כנגד יבואנית מכוניות פורד, שבתיבות ההילוכים שלהן התגלו תקלות חוזרות ונשנות. לטובת הניזוקים נפסקו 70 מיליון ש"ח, אבל ברור שרגשות נשיים שווים הרבה יותר מתקלה חוזרת ונשנית בתיבת הילוכים של רכב חדש שקנית בעצמך במו כספך".

"במהלך המשפט הציעו אנשי "קול ברמה" להקים קרן של מיליון וחצי ש"ח לקידום נשים חרדיות. "קולך" התנגדו. יש שיגידו: בשל רדיפת צדק, ויש שיגידו: איך נוותר על פסק דין מרהיב שיציג באור מרהיב את מאבקנו הצודק נגד הדרת נשים על ידי חרדים חשוכים?", טענה לינור. למרות שביהמ"ש פסק כי העותרות יקבלו פיצוי של מיליון שקלים, "הסכום לא התקבל על דעת ארגון לוחמות הצדק". 

בערעור לבית המשפט העליון, על סך קרוב ל-20 מיליון שקלים, טענה לינור, השופטים חשדו כי הערעור נועד "בעיקר כדי להגדיל את שכר טרחת עורך הדין. "אנשי קול ברמה המיואשים, קיבלו את פסק הדין, וביאושם, שילמו חלק מהפיצוי, 30,000 ש"ח, במטבעות של עשר אגורות. נשות קולך לא היססו והגישו גם על זה ערעור לבית המשפט העליון. בנוסף, הן מאיימות בהמשך התביעות. הכול מתוך רדיפת צדק, כן? פעם לא היתה אישה בפאנל פורים, ופעם לא היתה אישה בפאנל בחירות. הכול הכול הכול כואב לקולך. בעיקר חופש הביטוי וחופש העיסוק. מה שעושות בנות "קולך" ל"קול ברמה" - הו, זו כבר טריטוריה אחרת. טריטוריה שכולה רשע, ממלכת הקלפטעס".

30 אלף שקל בעשרות אגורות:

בקבוצת הפייסבוק "גם אני פמיניסטית דתייה ללא חוש הומור" יצאו למתקפה נגד לינור, ונשים דתיות וחרדיות רבות תקפו אותה בחריפות. "משום מה עירית לינור בחרה להוביל קמפיין מטעם רדיו קול ברמה נגד קולך בעודה קוראת ברדיו לנשות קולך פעם אחר פעם נשים מרושעות, קלפטעס, יכנעס וכו'", כתבה עינת ברזילי, דוברת ארגון "קולך". 

היא טענה כי התביעה נשענה על סקר שהעלה כי 40 אלף נשים הגדירו את עצמן כנפגעות כתוצאה מהמדיניות המפלה של קול ברמה, ובית המשפט קיבל את עמדה זו וקבע כי מדובר בהפליה ועלבון. "בית המשפט התחשב במצב הכלכלי של התחנה וקבע כי מיליון הוא הסכום הראוי שיוקדש לטובת קרן פרויקטים לעצמת נשים". 

לפני מספר שבועות, סיפרה ברזילי, דן בג"צ בערעור הדדי – של "קול ברמה" ושל "קולך". לאחר משיכת שני הערעורים, שבעקבותיהם נקבע כי תחנת הרדיו תשלם 30 אלף שקל הוצאות משפט, התרחשה תפנית: "מבחינתנו העניין תם, אולם אז צצו אנשי קול ברמה במשרד בלי הודעה מראש עם דליי כסף ומטבעות. 30 אלף שקל בעשרות אגורות", לדבריה, הם עברו על הפרובוקציה לסדר היום והסתפקו בפרסום סרטון שבו הציגו את המטבעות. 

"עירית לינור לא הסתפקה בזה וגם הבוקר שוב התגוללה על 'קולך'. אפשר לנסות לנתח את המניעים שלה אבל זה יהיה קל מידי. מוטב לומר פשוט שהעניין מאחורינו. הפסיקה הוגדרה כתקדימית. זו הפעם הראשונה שנעשה שימוש בתובענה ייצוגית למטרה כזו ואיש יותר לא יקים תחנה ויאסור על נשים לשדר בה. בזכות קולך", סיכמה ברזילי. 

גם הפעילה החרדית אסתי ביטון, אחת העדות של קולך, תקפה את לינור בפוסט חריף. "חנה קהת, מייסדת 'קולך' פנתה אלי לפני כמה שנים וסיפרה לי על הבג"צ נגד הרדיו. התגייסתי למענן, ידעתי שהן נאבקות מאבק לא פופולרי, שאולי היום זוכה לגינויים, אבל ישמש אבן דרך היסטורית ובעיקר יציב תג מחיר בלתי מתפשר שיאמר, הדרת נשים זה לא כלכלי לא מוסרי ולא הגיוני".

"אני שמחה שיש היום נשים ברדיו, למרות שהן פחות שמחות בקיומי, אני שמחה ש'קולך' הצליחה במאבק המשפטי וגייסה מיליון שקלים שילכו להעצמת נשים חרדיות. את מוזמנת להמשיך בלרלרת הכוחנית שלך שאת בטוחה שהיא מגניבה ועדכנית אבל מביישת את זקנתך המפוארת", זעמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...