בשיתוף ברק רום
אז זהו בנות, בעזרת תכשיטים אנחנו יכולות ליצור מראה שונה לגמרי לאותו בגד, וגם לשדרג את ההופעה או להתאים אותה לאירוע ספציפי (אלגנטי יוקרתי או קליל וצעיר) בזכות התאמה של תכשיט.
שימוש בתכשיטים בצורה נכונה עשוי לשנות את האוירה וההרגשה שלנו, ולעזור לנו ליצור את המראה שאנו רוצות לשדר, ואפילו יכולות ללבוש לשני אירועים שונים במהותם את אותו בגד עם תכשיט אחר, כך שנקבל סגנון הופעה שונה שמתאים לאירוע.
תכשיטים מאז ומעולם, עוד מהתקופות הקדומות היו הדובדבן שבקצפת שמוסיפים רבות לכל הופעה, החל מתכשיטים מנצנצים למראה מרשים ואלגנטי באירוע יוקרתי, ועד לתכשיטים קלילים ועדינים מחומרי גלם פלסטיים וססגוניים להופעה יום יומית פשוטה או “זרוקה”.
השאלה העיקרית היא: איך נדע להתאים את התכשיט הנכון לבגד המתאים ולאירוע?
להלן 3 כללים עיקריים פשוטים ליישום, מבית היוצר של דיקלה, בעזרתם תתאימו את התכשיט לאוירה, לאירוע ולבגד, כשרובם מתייחסים לפלג הגוף העליון, שהרי הוא הרושם הראשוני והחלק העיקרי בהתאמת התכשיט:
- התאמת צבעים וגוונים
- בגד צבעוני מקושקש / פרחוני שמתאים ליום יום – רצוי לענוד איתו שרשרת צמודה לצוואר בעלת גוונים ניטרליים או באחד מהצבעים הקיימים בבגד. במידה והשרשרת ארוכה - בדקו שהיא משתלבת בהרמוניה עם הבגד אך בולטת מספיק, אחרת אין צורך בה.

- עם בגד בצבע אחיד וניטרלי (כמו שחור / לבן / אפור / בג’) לאירוע או בילוי אחר, יש מקום לתכשיט משמעותי עם נוכחות. כדאי לענוד שרשרת קצרה או ארוכה בעיצוב מיוחד, אפילו לא סימטרית (למי שאוהבת), ומומלץ שהיא תהיה בצבע ססגוני ובולט כדי להכניס חיים, או בשילוב של כמה צבעים. ניתן להוסיף גם צמיד / עגילים תואמים.

- בגד בצבע אחיד אך צבעוני (כמו אדום / סגול / ירוק / כחול / ורוד וכו’) – רצוי לענוד איתו שרשרת מעוצבת ארוכה או קצרה בצבע ניטרלי, או לחילופין שרשרת צבעונית - שאחד המרכיבים שלה הוא בצבע של הבגד .

dav
- התאמה למחשוף ולסגנון הבגד
- מחשוף סגור או צווארון מחוייט סגור - רצוי לענוד איתו שרשרת ארוכה שתתאים לבגד מבחינת הנוכחות שלה. אם הבד חלק אפשר שהשרשרת תהיה עם נוכחות, אם יש כפתורים וכיסים רצוי קו נקי ועדין, או לוותר על שרשרת ולהעדיף עגילים / צמיד עם נוכחות.
- עם מחשוף פתוח בצורת וי - שרשרת קצרה עם תליון או שנדליר נתלה, מונחת על הגוף ומתאימה לצורת וי, או שרשרת ארוכה עם תליון / אלמנט ניתלה, כדי ליצור הרמוניה עם צורת המחשוף. ניתן להוסיף עגילים / צמיד בהתאם לדומיננטיות הבגד.

- מחשוף פתוח בצורה עגולה - מתאים עם שרשרת או מחרוזת צמודה מונחת במקביל לצורת קו המחשוף.

- מחשוף עם קו ישר או סטרפלס - מתאים עם שרשרת ארוכה ללא תליון כדי ליצור התאמה לקוים החצי עגולים או ישרים.
- כשאתן מתלבשות לאירוע יוקרתי / חשוב ורוצות לשדר יוקרה, או כשאתן בקרבה ראשונה לבעלי האירוע - תמיד מומלץ לענוד שרשרת צמודה לצוואר ולא שרשרת ארוכה שמשדרת יותר קלילות. וככל שיהיו בה גם אלמנטים מנצנצים - ככה תשדרו יותר אלגנטיות ויוקרה.

- התאמה לאישיות שלנו ותחושת נוחות
בכל מצב ובכל מקרה אנחנו צריכות להתאים את הבגד ואת התכשיט למה שמרגיש לנו נוח. אם נענוד תכשיט שלדעת הקהל הולם אותנו אבל לא נרגיש איתו בנוח או שנרגיש שהוא “לא האשיות שלנו” אנחנו נשדר בהתאם, וההיפך, כשאנו מרגישות טוב עם התכשיט והלבוש - אנחנו הכי יפות וזוהרות.
במידה ואתן רוצות לענוד תכשיטים שמתאימים לכן, להעניק לעצמכן מתנה ולעצב תכשיטים ליום יום / לאירועים, (ללא צורך בכשרון מולד) תוך בחירת חומרי הגלם שאנו מתחברות אליהן והצבעים האהובים עליכן, מוזמנות לסדנה שנקראת “לגלות את התכשיט שבי“.
מידע על הסדנה בלינק המצורף: https://lp.vp4.me/jhn8
כותבת התוכן:
דיקלה כהן,
מעצבת תכשיטים מבטן ומלידה,
ומדריכת סדנאות תכשיטנות לנפש ולהגברת היצירתיות למעלה מ 20 שנה,
בעלים של הסטודיו בית היוצר של דיקלה
ומייסדת הסדנה שהפכה לשם דבר:
“לגלות את התכשיט שבי”
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו