תומכים בחנין נאסר

אלופת ישראל בקפיצה לגובה מתמודדת עם גינויים, על כך שתייצג בקרוב את המדינה בתחרויות • בעמותת "ביחד ערבים זה לזה" הגיבו: "הרוב השפוי מאחורייך"

צילום: מתוך טווטר // קמפיין התמיכה בנאסר. "מודל לחיקוי

בימים האחרונים מתנהל קמפיין הסתה וגינוי ברשתות החברתיות נגד חנין נאסר, אלופת ישראל בקפיצה לגובה (22). נאסר, מוסלמית תושבת עראבה, מתמודדת עם המצב בשל יציאתה הקרובה לתחרויות בינלאומיות בהן תייצג את מדינת ישראל.

בתגובה, עמותת "ביחד ערבים זה לזה" (חברים בה צעירים מהמגזר הערבי: מוסלמים, נוצרים ודרוזים), יצאה בקמפיין תמיכה ברשתות החברתיות שבו הצטלמו עם שלטי תמיכה בנאסר, ושלחו הודעות חיזוק.

העמותה אף שלחה מכתב תמיכה ובו קראו לנאסר לא להתייחס לאותם קולות קיצוניים שתוקפים אותה, וכתבו: "אנחנו הרוב השפוי מאחורייך. את ממלאת אותנו גאווה, מעוררת בנו השראה ומהווה מודל לחיקוי עבור כולנו כבחורה צעירה ופורצת דרך שמייצגת את מדינת ישראל ואת החברה הערבית בכבוד רב. ההצלחה שלך כאלופת ישראל בקפיצה לגובה היא ההצלחה של המגזר הערבי כולו, ההישגים האישיים שלך גורמים למגזר הערבי כולו לקפיצה לגובה לכיוון האידיאל של חיים משותפים כחלק אינטגרלי במדינה".

מאיגוד האתלטיקה נמסר: "חנין נאסר היא ספורטאית מצטיינת ואנו גאים בה מאוד. נסרין מצטרפת לספורטאים רבים מענפים שונים, יהודים וערבים, אזרחי מדינת ישראל אשר מייצגים את ישראל מקום המדינה. ספורט זו במה לקירוב לבבות ואחדות ועל במה זו אין מקום לפוליטיקה. אנו גאים ושמחים שחנין מייצגת אותנו בחו''ל ומאחלים לה בהצלחה גדולה בתחרות".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מתן פלג יו"ר תנועת "אם  תרצו" מסר כי: "אגף המחקר הערבי של תנועת "אם תרצו" מוביל השתלבותם של בני המיעוטים בחברה הישראלית. שילובם הוא ערך יסוד בציונות ועל החברה הישראלית כולה לסייע בכך. כאשר גורמים קיצוניים החותרים לקיטוב ובדלנות מנהלים מסע ציבורי נגד ספורטאיים אשר מייצגים את המדינה או פעילים חברתיים הקוראים לחוסר השתלבות הדבר נכון שבעתיים. על כל אחד מאיתנו לעשות מעשה ולא לשתוק. אנו קוראים לכולם להעלות ברשתות החברתיות הודעות וצילומי תמיכה בחנין נאסר. רק כך ינצח האור את החושך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר