הפועל ב"ש מודל 2019/2020 תהיה שונה מזו שראינו בשנים האחרונות. כמו יצרנית רכב שהבינה אחרי כמה שנים שצריך לשנות צורה, כך ניסו בבירת הנגב לרענן את השורות. מלבד הנושא המקצועי, היה ניסיון להוריד את רמת האגו בחדר ההלבשה. שחקנים שבעים או כאלה שלא נלחמו על מקומם הוחלפו, גם אם זה אומר להמר על שחקנים מהלאומית, או זרים פחות מוכרים.
דבר אחד בטוח: עם או בלי הריצה בפוליטיקה, הבעלים אלונה ברקת היתה פעילה הקיץ. גם ברכישה, אבל גם בשחרור שחקנים. הכל לקראת המאבק על כרטיס לליגה האירופית, שיחל ביום ה'.
מצב חשבון. התקציב העונה קוצץ וינוע סביב 60-55 מיליון שקלים. עדיין מדובר בתקציב גדול, אם כי עדיין יש כמה שחקנים מנודים ש"יושבים" על שורת השכר במועדון. עיקר העבודה כרגע במועדון הדרומי היא לשחרר כמה שיותר שחקנים שלא נמצאים בתוכניות המקצועיות.
עדן בן בסט וקווין טאפוקו כבר לא שם, אבל חן עזרא, אריאל הרוש, שיר צדק ואריק סאבו עדיין כן. בלעדיהם, יהיה בתקציב הרבה יותר אוויר, אם כי במועדון מבהירים כי "חוזים צריך לקיים, וכך יהיה גם עם השחקנים הללו". בב"ש ישבו בקיץ עם תקציבי העונות הקודמות, וסיפרו כי האליפות הראשונה והשנייה (מתוך רצף של שלוש אליפויות) הושגו עם תקציב נמוך מזה שיהיה העונה. האם זה יספיק גם הפעם? אלונה ברקת וברק בכר בהחלט מאמינים שכן.
מצבת הזרים. די להביט ברשימת הזרים שהגיעו העונה להפועל ב"ש, כדי להבין שהם נגזרת ישירה של גובה התקציב. המסקנה הברורה שהוסקה על ידי הבעלים אלונה ברקת, המנכ"ל אסי רחמים והמאמן ברק בכר, היא כי "זרים ב־400 אלף יורו לאו דווקא יפיקו יותר מזרים בחצי מחיר".
התלבושת החדשה שהושקה אתמול // צילום: באדיבות הפועל ב"ש
לראיה, ג'ימי מארין וחוזה אנחל קאריליו יחד הם פחות מאיסאק קואנקה אחד. להפיק יותר ממנו יהיה להם קל מאוד. גם השוער הליטאי ארנסטס שטקוס הגיע בשכר שפוי של כ־200 אלף יורו. מעבר לזרים שצורפו, נותרו בסגל הבלם מיגל ויטור והחלוץ נייג'ל האסלביינק. ויטור בריא (וזה בסימן שאלה) שווה עבור ב"ש לבדו מקום בפלייאוף העליון, בעוד האסלביינק נראה מצוין במחנה האימונים בפולין, ועורר הרבה תקוות שהשנה יפרע את השטרות ששולמו עבורו לפני כשנה.
אחת הבעיות הגדולות של הפועל ב"ש בשנה שעברה הייתה שלשלבי ההכרעה של העונה היא הגיעה עם זר אחד בלבד בהרכב, מקסימום שניים. זו שלקחה אליפויות התבססה על חמישה זרים איכותיים.
כחול לבן. להפועל ב"ש עדיין יש בסיס ישראלי חזק ומוכשר. מיכאל אוחנה נמכר לבית"ר ירושלים, מצבו של מאור מליקסון לא ברור, אבל עדיין יש לברק בכר את חנן ממן, ניב זריהן, עדן שמיר, דוד קלטינס, רמזי ספורי, בן שהר, לואי טאהא, חאתם עבד אלחמיד, בן ביטון, אורן ביטון ואפילו תומר יוספי הצעיר. מדובר בבסיס ישראלי שכל קבוצה בליגה חולמת עליו.
על הבסיס הזה יצטרך ברק בכר לחבר את הקבוצה שלו. כבר הוכח שבליגת העל ישראלים טובים שווים הצלחות, אבל העונה יש לבכר משימה. לא הכל זה כישרון בלבד. הוא יצטרך להוציא יותר משחקנים שהביא, דוגמת עדן שמיר ודוד קלטינס, ולשפר אותם כפי שעשה בעבר עם לא מעט שחקנים אחרים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
