באפריל האחרון נפתחה בהשקה חגיגית מסעדת "הסלון", המסעדה השלישית של אייל שני ושותפו שחר סגל בניו יורק. המסעדה הגיעה לאחר שני סניפים מוצלחים של מסעדת "המזנון" שהפכה ללהיט ניו יורקי וזכתה לביקורות חיוביות, ואולי זו גם הייתה הסיבה שבגללה כבר בערב הפתיחה, רשימת ההמתנה ארכה לא פחות מארבעה חודשים, וכך גם בתקופה זו.
המסעדה היוקרתית, ההמקומת באזור ה"הל'ס קיטשן" בעיר, פתוחה ימים בודדים בלבד, בדיוק כמו אחותה הישראלית, בימים חמישי, שישי ושבת. כמו בישראל, גם בניו יורק בנה עצמו אייל שני כשף ייחודי ולכן גם פתיחת המסעדה סוקרה בהרחבה בתקשורת המקומית, שם נכתב כי "לא מדובר רק במסעדה אלא במסיבה לכל דבר, ככל שמתקדם הלילה המקום הופך למסיבת ריקודים". הביקורות, כאמור, היו ברובן חיוביות, אך כמו בישראל גם כאן עורר התמחור של שני פליאה רבה, לפחות בכל הנוגע לחומרי הגלם והמוצר המוגש לשולחן הסועד.
מבקר המסעדות המפורסם של ה"ניו יורק פוסט", סטיב קוזו, הגיע למקום, ולא נהנה, בלשון המעטה. עד כדי כך שהקדיש טור שלם ובו "קטל" את שני, את המסעדה ואת מחיריה.
תחילה התייחס קוזו נקודתית למנת ה"סשימי עגבניה" במסעדה, שמחירה 24 דולרים: "24 דולרים לעגבניה אחת, המחיר הכי יקר ששילמתי אי פעם עבור המוצר הזה. התיאור שהופיע בתפריט לצד המנה העליב את הארנק שלי. זה היה טעים, כן, אך רחוק מאוד מהעגבנייה הכי טעימה שאכלתי אי פעם". עם זאת, את מנת ה"דינוזאור" במסעדה, הגדיר המבקר דווקא כמנת הבשר הכי טובה שאכל השנה וכזו שאפילו גדולה מספיק לשני אנשים.
קוזו המשיך: "העגבניה עם התמחור הגבוה היא רק אחת מתוך מספר מנות יקרות מדי במסעדה בה הלקוחות רוקדים על השולחנות מוזיקת פופ ישראלית ואמריקנית". מכאן המשיך והלין על המחירים של מנות נוספות במסעדה ולבסוף סיכם במשחק מילים: "שני קרא למסעדה ה-סלון, אך הפירוש האמיתי של השם זה –הא! הבדיחה על חשבונכם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו