"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
25 שנים לפטירתו של הרבי מלובביץ'
יום השנה להסתלקותו של האדמו"ר המשפיע יצוין בבתי כנסת בישראל וברחבי העולם • "רעיונותיו מאומצים יותר ויותר לאורך השנים"
הרבי מלובביץ' ז"ל | צילום: אי.פי

25 שנים לפטירתו של הרבי מלובביץ'

יום השנה להסתלקותו של האדמו"ר המשפיע יצוין בבתי כנסת בישראל וברחבי העולם • "רעיונותיו מאומצים יותר ויותר לאורך השנים"

חנן גרינווד
, עודכן

העולם היהודי יציין מחר, ג' בתמוז, את יום השנה ה־25 להסתלקותו של הרבי מלובביץ'.

מנחם מנדל שניאורסון ז"ל הוא האדמו"ר שהשפיע יותר מכל על הציבוריות הישראלית והעולמית, והתווה דרך שבעקבותיה הולכים מאות אלפים. בשבוע האחרון עשו את דרכם עשרות אלפי יהודים מהארץ ומהעולם לציון קברו של הרבי, בשכונת קווינס בניו יורק. בתפוח הגדול מצפים כי במהלך השבוע יגיעו כ־150 אלף בני אדם לציון הקבר ויציינו את יום פטירתו.

תאצ'ר או גל גדות: מי אמר את המשפט על הרבי מלובביץ'?

ביום שני האחרון התקיימה יריית הפתיחה הארצי לאירועי חצי היובל. כ־15 אלף איש הגיעו להיכל הארנה בירושלים לכנס ענק שאותו ארגנו אנשי ארגון צעירי אגודת חב"ד. הנוכחים שרו את הניגונים של הרבי, האזינו לסיפורים על הרגע שבו פגשו בו, צפו בסרטונים של אירועים בהשתתפותו ואף נשאו תפילה משותפת על ציונו, בשידור חי במסכי ענק. מחר יתקיימו בבתי כנסת בישראל וברחבי העולם אירועים סביב דמותו של הרבי, שפונים לקהל הרחב. רבנים ושליחים יספרו על דמותו וילמדו לקח מתורתו. בד בבד, יותר מ־10,000 בני אדם יעשו את השבת בניו יורק, ליד בית העלמין שבו נמצא ציון קברו. לצורך האירוע האדיר הוקם מאהל ענק, שבו ייערכו סעודות שבת ויסופקו צורכי המשתתפים.

"כיום, יותר מתמיד, יותר ויותר אנשים מאמצים את תורתו ואת דרכו של הרבי", מציין הרב זלמן שמוטקין, עורך אתר Chabad.org, שאליו נכנסים עשרות מיליוני גולשים בכל שנה. לדבריו, הוא מזהה עלייה משמעותית בכניסות לאתר לאורך השנים והתעניינות הולכת וגוברת לגבי תורתו של הרבי: "לרבי לא היה חשוב שיצטטו את הדברים בשמו, אלא שהרעיונות שהביע יוטמעו ויובוצעו - ורואים שאכן רעיונותיו של הרבי מאומצים יותר ויותר לאורך השנים".

"אף שחלפו כבר 25 שנים, ההשפעה של הרבי בעולם רק הולכת ומתגברת", אמר השבוע בכנס הרב יוסף אהרונוב, ראש מפעל השליחות של חב"ד בישראל, "רבבות רבות של אנשים חיים לאורו של הרבי, וחוכמת החיים שלו מתווה את הדרך הנכונה גם היום בשלל נושאים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...