צילום: gettyimages // ויסקי. גם בקיץ

איך לשתות וויסקי גם בקיץ?

כשחושבים על משקה קריר ומרווה, וויסקי איננו בראש הרשימה, אפילו לא באמצע • אך מתברר שהמשקה הכבד הזה מתאים גם כשחם, רק תשתו אותו נכון ועם מזגן ברקע

עונת הקיץ ידועה כזמן המתאים למשקאות קלים, בהירים וצוננים כמו ג'ין, וודקה וקוקטיילים מרעננים. לעומת זאת, וויסקי נתפס כמשקה חורפי ומחמם. יש באמירה הזו מידת רבה של אמת, אבל מתברר שבזמן שהתפנקתם על החוף עם ג'ין וטוניק - אנשי הוויסקי לא הרימו ידיים, ושברו את הראש כדי לאפשר לנו ליהנות מתזקיק השעורה שלהם גם בימים חמים. למה שהם יפסידו מכירות במשך חצי שנה או יותר? 

באופן אישי, אחד ממותגי הסינגל מאלט שמלווים אותי מדי חורף מגיע ממזקקת גלנליווט. זוהי אחת משתי מזקקות הסינגל מאלט הגדולות והמפורסמות בסקוטלנד, הממוקמת באזור הספייסייד ובעלת כושר ייצור של כ־20 מיליון ליטר לשנה. 

סגנון המוצרים שלהם, כיאה לאזור, אלגנטי, פירותי, חלק ואפילו מעט מתקתק, כזה שמתפתח בכוס ומגלה רבדים חבויים - גם בחך ובנשמה. ג'ורג' סמית', מייסד המזקקה, זיקק שנים ארוכות את הוויסקי שלו במזקקה שהקים בעמק (glen) הנהר ליווט (ממקורות הנהר ספיי), תוך כדי שהוא מגן עליה מפני שודדים, קנאים שניסו לשרוף אותה וגם סתם מציצנים, באמצעות שני אקדחים ישנים שהפכו ברבות השנים לאחד מסמליה של המזקקה. 

כדי להימנע מתשלום מסים כבדים, כמו רבים אחרים באותה תקופה, הוא עשה זאת בהיחבא ובמחתרת, ורק בשנת 1824 קיבל את רישיון הייצור הרשמי (הראשון מבין כל המזקקות!). כתוצאה מהצלחתו המטאורית, החלו רבים להשתמש בשם גלנליווט, ורק ב־1884 השיג נכדו, ג'ון גורדון סמית', את אישור בית המשפט להיות המזקקה היחידה שיכולה לשאת את השם "The Glenlivet". 

השגריר הבינלאומי - איאן לוגאן

לאחרונה ביקר בארץ השגריר הבינלאומי שלהם, סקוטי חביב בשם איאן לוגאן. הוא הגיע אלינו בטיסה ישירה מקוריאה, שם הביקוש לוויסקי סקוטי בשיאו (למרות תחרות מתחזקת מצד מזקקות מקומיות). אחרי 72 שעות בתל אביב, הוא התעופף הלאה לשתות עוד קצת וויסקי ביעד הבא. כבר 22 שנה הוא עובד שם, לא לפני שהצטייד בתואר שני (מאסטר) בזיקוק אלכוהול. 

לדבריו, הישראלים פונים בשנים האחרונות לכיוון הסופר־פרימיום, ומוכנים להשקיע ממון רב בסינגל־מאלטים איכותיים. לשאלה כיצד שותים וויסקי בקיץ, הוא עונה כי הפתרון קל. פשוט לא חייבים למזוג את המשקה הכי כבד ומורכב שבסביבה, וגם לא חייבים לשתות אותו חם. מומלץ למזוג אותו לכוס מלאה קרח, וגם להשתמש בו כחומר גלם בשלל קוקטיילים נהדרים.

טעמנו יחד משקאות קלילים ובסיסיים וגם מורכבים ורציניים יותר, ואם גם אתם לא מסוגלים להתאפק עד החורף - מומלץ לשתות עם מזגן. 

רשמי טעימה

גלנליווט פאונדרס רזרב 1824: בעל ניחוחות עדינים של פירות הדר. יושן בחביות אמריקניות שאכלסו לפניו וויסקי אמריקני. טעמו המתקתק מודגש על ידי נגיעות פרי הדר, קליפות תפוזים ואגסים, עם וניליות וטופי המובילים לסיומת ארוכה, עשירה וחלקה. נהדר עם קוביית קרח בכוס, אך גם כבסיס לקוקטיילים - ראו להלן (169 שקלים).

גלנליווט 21 שנה: קפיצה לליגה של הגדולים. חלק מהזמן שהה המשקה בחביות שרי, אבל רובו בחביות בורבון. יש לו צבע ענברי עמוק ויפה. זהו וויסקי בוגר בעל טעמי תפוז, קרמל ושוקולד חלב, עם נוכחות מאוזנת של עץ המלווה בארומות פירותיות. חלק ונהדר (1,500 שקלים).

גלנליווט 25 שנה: למי שהפרוטה מצויה בכיסו. מצמרת ליגת העל של הסינגל־מאלטים. זהו סינגל מאלט בוגר מאוד, שאת השנתיים האחרונות בילה בחביות שרי. צבעו מרהיב, והוא בעל אף של פירות מיובשים, צימוקים, שקדים ודובדבנים. בחך הוא חמאתי ומפגין טעמי אגוזים, טופי ושוקולד. מורכב מאוד, מאוזן בשלמות, עז וקטיפתי. יצירת מופת (2,400 שקלים).

מתכון של המיקסולוגים של גלנליווט לקוקטייל קיצי: The Glenlivet Collins

המרכיבים:

50 מ"ל גלנליווט פאונדרס רזרב

30 מ"ל מיץ לימון טרי

30 מ"ל מי סוכר

5 עלי נענע 

מי סודה

פלפל חריף אדום קטן אחד לקישוט

אופן ההכנה:

מוזגים את הוויסקי, מי הסוכר, מיץ הלימון ועלי הנענע לשייקר, מנערים היטב, מסננים לכוס עם קרח, סוגרים עם סודה צוננת ומקשטים בפלפל חריף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...