"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הודעה בנייד לבאים מקייב: "ברוכים הבאים לפלשתין"
נוסעת מאוקראינה נדהמה לגלות את ההודעה המקוממת במכשירה מחברת הסלולר "קייבסטאר" • "התמלאתי כעס, זה כמו שיגידו לאוקראינים 'ברוכים הבאים לרוסיה'"
נמל התעופה בן גוריון | צילום: יוסי זליגר

הודעה בנייד לבאים מקייב: "ברוכים הבאים לפלשתין"

נוסעת מאוקראינה נדהמה לגלות את ההודעה המקוממת במכשירה מחברת הסלולר "קייבסטאר" • "התמלאתי כעס, זה כמו שיגידו לאוקראינים 'ברוכים הבאים לרוסיה'"

יאיר אלטמן
, עודכן

מקומם: ענקית הסלולר האוקראינית "קייבסטאר" מברכת את לקוחותיה בכניסה ארצה: "ברוכים הבאים לפלשתין". מדובר באחת מחברות הסלולר הגדולות במדינה.

אנה פוזינסקי הגיעה לטיול באוקראינה ורכשה סים מקומי. כשחזרה ארצה והדליקה את המכשיר עם הסים האוקראיני נדהמה לגלות את ההודעה (באוקראינית): "ברוכה הבאה לפלשתין", כשהיא בתחומי הארץ ובלי שום אזכור לישראל.

"מדובר בחברה גדולה ומוכרת", אומרת פוזינסקי ל"ישראל היום", "כשעליתי למטוס כיביתי את המכשיר ולא החלפתי את הסים חזרה לסים הישראלי. יום למחרת הפעלתי את המכשיר וראיתי את ההודעה הזו".

אנה מדגישה כי "קודם כל הופתעתי, ואחר כך התמלאתי כעס. זה בדיוק כמו שיגידו לאוקראינים 'ברוכים הבאים לרוסיה'. 200 איש קיבלו את ההודעה הזו. זה מה שמכניסים לראש שלהם".

בתשובה לשאלה האם לדעתה מדובר באנטישמיות, אומרת פוזינסקי כי "אני חושבת שזו הפוליטיקה הכללית שם. ייתכן שזה תוכן שנכנס לפני זמן רב ונשאר באופן הזה". עוד הוסיפה כי "זו הפעם הראשונה שאני רואה דבר מעין זה. הם עדיין לא יודעים שזו לא פלשתין? לפני שנה החברה נמכרה לבעלים חדשים וייתכן שלעניין זה יש השפעה".

אילנה ולדמן־אשכול, ראש אגף קשרי ציבור בתנועת "אם תרצו", אשר טיפלה בפנייה, מסרה כי "חמור מאוד שחברות תקשורת מובילות באוקראינה נוקטות צעדים בוטים שכאלה, שבאמצעותן הן בוחרות להציב עמדה פוליטית פסולה".

לדבריה, "אין לתאר מה היה קורה אם מדינת ישראל היתה שולחת הודעה לנוחתים באוקראינה שבה מברכים את הבאים על הגעתם לרוסיה. מן הראוי ששגריר אוקראינה בישראל יוזמן לבירור ויפעל לתיקון העוול. מדינת ישראל היא מדינה ריבונית עצמאית מובילה, תנועת 'אם תרצו' תדאג להזכיר זאת למי שישכח".

"מקרה הזוי"

בתנועת "אם תרצו" הוסיפו כי "מדובר במקרה מצער והזוי שבו חברות מבקשות לקדם אג'נדות קיצוניות. האנטישמיות באוקראינה גואה בשנים האחרונות ונראה שמקרים מעין אלו רק מוסיפים שמן למדורה. לדאבון לב, אנו שומעים מדי פעם על תקיפות של יהודים במדינה זו. עליהם לזכור שקמה כאן מדינת ישראל משגשגת ומצליחה, ואין זה ייתכן כי ינסו לערער על ריבונותנו כאן".

תגובת "קייבסטאר" לא התקבלה עד לסגירת הגיליון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...