סושי | צילום: יח"צ

כך תכינו סושי מיוחד לילדים

הילדים של היום אוהבים סושי ממש כמו פיצה • לכבוד יום הסושי, שף מסעדת TYO מציע איך להכין סושי שהילדים יאהבו

אם אתם מעל גיל 25, קרוב לוודאי שבתור ילדים לא אכלתם סושי כמו שהיום אוכלים ילדים כבר מגיל 3. סושי הפך למנת פאסט פוד אהובה גם בקרב ילדים, בדיוק כמו המבורגר או פיצה. אם תרצו להפוך את יום הסושי שחל היום (שלישי) לחווייתי במיוחד - כדאי לכם להכין לפי המתכון את הסושי כבילוי אחר הצהריים עם הילדים.

השף יאמה סאן ממסעדת TYO אומר כי: "ילדים אוהבים סושי לא עבה, לכן יש לחתוך את הרול לחתיכות קטנות, רול רגיל חותכים לשמונה, רול של ילדים ל-12. עדיף את האצה בחוץ, יש לבדוק את צבע האצה שתהיה ברמה גבוהה, אז יהיה קל יותר ללעוס אותה והיא מאד טעימה כשהיא טריה".

אופציות לרולים האהובים על הילדים:

רול 1 - טמאגו (חביתה) אבוקדו ומלפפון

רול 2 - דלעת, טופו בטמפורה, אבוקדו ושומשום

רול 3 - פוטומאקי צמחוני: חסה, ספייסי מיונז, בטטה בטמפורה, אבוקדו, אספרגוס וגזר

רול  4 - בטטה, טמפורה גבינת שמנת, אבוקדו ולמעלה פלפל אדום וצהוב

הכנת האורז

לשטוף כוס אורז שלוש פעמים במי ברז קרים, לסנן ולבשל על אש גבוהה עם כוס ורבע מים עם מכסה סיר סגור, וברגע שמבעבע לבשל על אש נמוכה רבע שעה. כעבור רבע שעה יש לכבות את הגז אך לא לפתוח את הסיר לרבע שעה נוספת. בסיר ניפרד לחמם 35cc חומץ אורז, 5 גרם מלח, 10 cc מירין ו-10 גרם סוכר (מחממים עד שכל המרכיבים ימסו, אין צורך להרתיח) שופכים על האורז, עושים מיקס כדי שיגע בכל גרגר אורז. להמתין 30 לפני הכנת הסושי כדי שיתקרר ויספוג את תערובת הסושי.

להכין את כל המרכיבים מסודרים לפני גלגול הסושי:        

לבלילת הטמפורה: כוס קמח, 2 כפות קורנפלור, 140 cc מים, כפית חומץ אורז. לערבב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. 

בטטה בטמפורה: לחתוך את הבטטה לאצבעות בעובי סנטימטר, לטבול בטמפורה מיקס, לחמם שמן ל-170 מעלות ולטגן 2 דקות. 

טופו בטמפורה: לחתוך את הטופו לאצבעות בעובי סנטימטר לטבול בקמח, לאחר מכן בבלילת הטמפורה ולטגן 2 דקות בשמן חם 170 מעלות.

לסושי מטוגן: לאחר סיום גלגול הרול יש ליטבול ולגלגל את הרול בקמח, ולאחר מכן בבלילת הטמפורה ולטגן 2 דקות בשמן עמוק 170 מעלות.

להכנת הטמאגו, ביצה יפנית: 3 ביצים, 2 כפות מים, אבקת דאשי חצי כפית, 2 כפות סוכר, 1 כפית מירין, קמצוץ מלח ו-2 טיפות רוטב סויה. לערבב היטב. למחבת חמה להוסיף מעט שמן ואת הבלילה לקפל עד לקבלת מלבן.

את הירקות חותכים לגודל שווה לאצבעות. 

טיפול באספרגוס: לקלף את הקליפה הקשה מהגבעול למטה, להכניס למים רותחים עם מעט מלח לדקה, להוציא ומיד להכניס למי קרח כדי לשימור על הצבע הירוק.

פלפלים בכל הצבעים - לצלות בגריל ולקלף.

גבינת שמנת פילדלפיה מקרטון נוחה יותר לחיתוך ארוך כמו הירקות, אך כל גבינת שמנת אחרת תהיה טובה.

בתאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו