"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"סיפוח יו"ש - הזדמנות להורדת מחירי הדיור"

מעבר למשמעויות המדיניות והביטחוניות של החלת הריבונות, גורמים בשוק הנדל"ן רואים במהלך אפשרות לשינוי בכלכלה הישראלית

,עודכן
תקווה לכלכלה הישראלית? בנייה ביו"ש // תקווה לכלכלה הישראלית? בנייה ביו"ש

לנכונות האמריקנית לאפשר לישראל לספח שטחים ביהודה ושומרון, כפישאמר השגריר פרידמן בסוף השבוע האחרון, יש משמעויות מדיניות וביטחוניות רבות אך ייתכן שלמהלך יכולה להיות גם משמעות על שוק הנדל"ן הישראלי.

דוד רפאל, מייסד ומנכ"ל "רפאל נדל"ן" ומבכירי ענף הנדל"ן אומר כי "התמיכה האמריקנית בהחלת הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון, יכולה להיות הזדמנות להורדת מחירי הדיור".

לדבריו, "הדברים שאמר שגריר ארצות הברית בישראל דיוויד פרידמן בדבר זכותה של ישראל להחיל את החוק הישראלי על חלקים מיהודה ושומרון, הם לא רק בשורה מדינית חשובה, אלא יכולים להיות גם בשורה כלכלית לאזרחי ישראל".

הידידות העמוקה בין ממשלת נתניהו ולממשל טראמפ, הביאה כבר להישגים מדיניים חשובים - להעברת שגרירות ארצות הברית לירושלים, להכרה אמריקנית בהחלת החוק הישראלי על רמת הגולן וכמובן לאותה אמירה של השגריר פרידמן על זכותה של ישראל להחיל את ריבונותה ביהודה ושומרון.

"לנצל את התמיכה בבית הלבן", רפאל

כעת אומר רפאל, הגיעה העת להסתייע באותה תמיכה לא רק לביסוס עוצמתה המדינית של מדינת ישראל, אלא גם לטובת קידום הכלכלה הישראלית ולמאבק יעיל בעלויות הדיור המאמירות.

"מדינת ישראל היא מדינה קטנה וצפופה, שככל שחולפות השנים הופכת לצפופה יותר ויותר. הצפיפות והמחסור ההולך וגובר בקרקעות זמינות לבנייה מביאים לעלייה מתמדת במחירי הדיור, עלייה שעד כה לא ניתן לה מענה אמיתי", הוסיף רפאל. את המענה הזה ניתן יהיה לדבריו למצוא במלאי הקרקעות האדיר הנמצא בצידו השני של הקו הירוק, בעיקר בגושי ההתיישבות ובאזורים הצמודים לקו המפריד בין יהודה ושומרון לשטחים הנמצאים כבר בריבונות ישראלית.

"אילוצים פוליטיים מנעו עד כה את פיתוחן של אותן קרקעות וכעת, על המדינה לנצל את התמיכה של ממשל טראמפ על מנת לפתוח את סכר הבנייה ולהתחיל לפתח את אותן קרקעות לטובת בניית אלפי יחידות דיור חדשות.

סוגיית עלויות הדיור תעמוד גם לפתחה של הממשלה שתוקם לאחר הבחירות, אבל הפעם יהיו בידי קברניטי הממשלה גם כלים רבים יותר ובהם כמובן הקשר האמיץ בין הממשלים ובין המנהיגים. רפאל קורא לקברניטי הממשלה הבאה לנצל את התמיכה מהבית הלבן בכדי לקדם את מיצוי פוטנציאל הקרקעות בגושי ההתיישבות ובסביבתם לטובת בנייה למגורים שיהיה בה בכדי לתת מענה למחסור הקיים בדירות ואיתו גם לרמת המחירים הגבוהה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר