כמדי קיץ קולקציות חדשות של גלידה צצות בוויטרינות הקרירות של הגלידריות המובחרות. ממש כמו באופנה, מחדשים הגלסיירים והעוסקים במלאכה ומביאים אל הגביע טעמים חדשים ומרעננים.
בג׳לטריה של צביקי עשת יצרו טעמי גלידה בהשראת ארוחת הבוקר. ראשית היתה זו גלידת קורנפלקס מענגת שהתערבבה לה במוחו הקודח של צביקי שלעולם לא קופא על שמריו ובטח שלא על יצירותיו. ביחד עם בנו ושותפו, אורי עשת והקונדיטור נמרוד אייזיק, הם יצרו טעמים בוקר מיוחדים.
הרי לחלב שנותר בקערת הקורנפלקס טעם רב, יודע כל מי שאוהב לגמוע את החלב הממותק בתום ארוחת הבוקר. ובכן, חלב זה, שטעמו כה מוכר לנו, הפך לבסיסה של גלידה טעימה במיוחד. עליה מפזרים פתיתי קורנפלקס מקורמלים והשמחה רבה.
גם גלידת מייפל רכה וטובה ועליה קוביות פנקייקים של בוקר היא מחווה חביבה עד מאוד לארוחת הבוקר הכה אמריקאית. גלידת המוזלי המורכבת מגלידת יוגורט חמצמצה ומרעננת מוגשת עם פירות אדומים טריים וגרנולה פריכה והיא נאמנה למקור עד כי מתחשק לזלול גביע כזה מדי בוקר. ההפתעה הגדולה היא גלידת אגס בנדיקט. אם לרגע חששתם שמדובר בגלידה מלוחה, אל דאגה! זוהי גלידת חלמונים איטלקית מסורתית הקורצת לרוטב ההולנדייז המלווה את מנת האגס בנדיקט. מעליה קרוטוני בריוש הנעים בין מתוח למלוח והלק מושלם.
הרעיון הנהנתני של גלידה לארוחת בוקר, ששימש השראה ליצירת טעמי הקיץ, זכה לאזכורים רבים בתרבות הפופולארית, ואף זכה ליום מיוחד בלוח השנה (יום איכלו גלידה לארוחת בוקר שהחל את דרכו בניו יורק בתחילת שנות ה-60).
בין הראשונים להפוך את הרעיון למציאות היה השף הסטון בלומנטל שהגיש במסעדה המכוכבת The fat duck מנת גלידה בטעמי בייקון וביצים שהפכה לאייקון גסטרונומי עולמי. ואם היה צורך בצידוק נוסף לרעבתנים - מספר מחקרים שזכו (שלא במפתיע) לתפוצה ויראלית אף הראו שאכילת גלידה בבוקר עשויה לשפר את רמת ומהירות התגובה במהלך היום.
בהשראת כל אלו יצרו השלושה את טעמי הגלידות החדשים. לאחר טיול השראות ארוך באיטליה והתמחות ארוכה במסעדות בניו יורק, החלו בסדרת ניסויים וטעימות בהם מוצו טעמי מנות ארוחות הבוקר למסת הגלידה, והצליחו להגיע לצירופי הטעמים הייחודיים שבקולקציה.
את הגלידות מכינים מידי יום במכונת ה"קטבריגה" הייחודית, המגיעה הישר מאיטליה ושומרת על מרקם גלידה קרמית וחלקה: גלידה בטעם לחם טרי עם ריבת תות תוצרת בית, גלידת פנקייק בתוספת מייפל אמיתי, גלידת קורנפלקס וחלב, גלידת מוזלי ולאמיצים במיוחד: גלידת אגז בנדיקט.
טווח מחירים: 17-27 שקלים למנות אישיות, 56-98 כדי לקחת הביתה. הגלידות יהיו זמינות בג'לטריה החל מחודש יוני ועד אוגוסט
ג'לטריה
גרינברג 25, ת"א ושדרות אבא אבן 9, הרצליה
תל- אביב: 03-6703626
הרצליה: 09-7404747
