שריפה בסמוך לירושלים // צילום ארכיון: אורן בן חקון // שריפה בסמוך לירושלים // צילום ארכיון: אורן בן חקון

שריפות סמוך לירושלים; בתים פונו וכבישים נחסמו

הושגה שליטה על האש סמוך ליישובים אבן ספיר ואורה-עמינדב • פונו בתים בסמוך למוקד האש • עקב התחדשות שריפות החורש באזור ליפתא: כביש בגין נחסם לתנועה ונפתח מחדש רק בשעות הערב

הושגה שליטה על האש באזור מושב אבן ספיר ואורה-עמינדב. מוקדם יותר פונו דיירים מכ-35 בתים הסמוכים למוקד לאש, והכניסה לחלקים ביישובים נחסמה. 

צילום: מדברים תקשורת

שישה צוותי כיבוי והצלה מכבאות והצלה לישראל-מחוז ירושלים בסיוע של שישה מטוסי כיבוי ומסוק, פעלו בשריפת חורש ויער גדולה סמוך לישוב אבן ספיר. לא רחוק משם, שריפות החורש באזור ליפתא שבסמוך לכניסה לירושלים התחדשו אחר הצהריים. כוחות האש השיגו שליטה על הדליקה. בעקבות העשן הכבד שהקשה על ראות הנהגים כביש מנחם בגין – משדרות גולדה ועד הכניסה לעיר – נחסם לתנועה עד לשעות הערב.

נזקים רבים בגל השריפות האחרון

לאחרונה, עם עליית מידות החום, חל ריבוי במקרי השריפות ברחבי הארץ בכלל ובירושלים בפרט. לפני כשבועיים גל של שריפות, בין היתר באזור השפלה, גרם לנזק רב. 

יישובים רבים פונו ונזק כבד נגרם, בין היתר ליישוב מבוא מודיעים. כוחות הכיבוי עבדו במשך למעלה מ-24 שעות על מנת להשתלט על הדליקות. 

שריפה באזור ירושלים, היום // צילום: אביטל שרה כהן, TPS

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...