בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את הבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה נגד יבואנית ומשווקת חטיפי "נייצ'ר ואלי".
בבקשת התביעה נגד "ג'נרל מילס ישראל בע"מ", נטען כי החטיף "Nature Valley Chewy פירות, שקדים ובוטנים" מכיל חומר משמר מסוג דו־תחמוצת הגופרית, אף שעל גבי אריזת המוצר נכתב כי הוא "ללא תוספת חומרים משמרים".
לדברי התובעים, הימצאות דו־תחמוצת הגופרית במוצר לא צוינה ברשימת הרכיבים. התובעת העריכה את נזקה האישי ב־840 שקלים לתקופה של שבע השנים שקדמו להגשת בקשת האישור, ואת נזקה של הקבוצה העריכה בסכום של 2.65 מיליון שקלים.
בתגובתה לבית המשפט ציינה נייצ'ר ואלי כי מבדיקת התובעים עולה שהמוצר מכיל 0.26 מיליגרם של דו־תחמוצת הגופרית, המהווה חומר משמר.
ג'נרל מילס טענה כי בהתאם לרשימת תוספי המזון בישראל, כמות של 10 מיליגרם היא כמות המינימום הנדרשת לסימון לצורך סימון דו־תחמוצת הגופרית למוצר, וכמות נמוכה מזו אינה נחשבת כנוכחות של החומר במוצר.
לאחר הליך של חקירות עדים, ביהמ"ש המחוזי דחה את הבקשה וקבע בפסק הדין כי התובעת לא הצליחה להראות בסיס לטענותיה: "לא ניתן לקבוע שיש אפשרות סבירה שהשאלות המהותיות של עובדה או משפט תוכרענה בתובענה לטובת הקבוצה, ולכן אני מורה על דחיית בקשת האישור". נוסף על כך, חייב השופט את התובעת לשלם לחברה שכר טרחה של 10,000 שקלים.
את ג'נרל מילס ישראל בע"מ ייצגו עורכי הדין ירון רוסמן ושירה לסינג מנשיץ ברנדס אמיר.
