"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נדיר: נחש עם 3 עיניים נמצא באוסטרליה

נחש פיתון בעל 3 עיניים התגלה בצדי כביש בצפון אוסטרליה • מדובר במוטציה נדירה שכמותה לא נראה בעבר • כתוצאה מהשלכות המוטציה, הנחש לא שרד

,עודכן
הנחש מונטי פייתון // צילום: רשות ההגנה על הגנים ובעלי החיים בצפון אוסטרליה

הכירו את מונטי פייתון,נחשבעל שלוש עינייםמסוג פיתוןשטיח, שפקחי הרשות להגנה על בעלי חיים ושימור הפארקים בצפון אוסטרליה מצאו נח בצדי הכביש. הפקחים ההמומים שיתפו את תמונת הזוחל עם העין השלישית בעמוד הפייסבוק של הרשות, והיא זכתה ליותר מ-9000 שיתופים. העין עצמה תפקדה ללא כל בעיות, אך גרמה לעיוות בפיו של הפיתון שהקשה עליו את האכילה, ולכן הוא מת מוות טבעי אחרי שלושה שבועות בהם הוא הוחזק במכלאה מיוחדת.

בתחילה סברו הפקחים בשטח כי מדובר בנחש בעל שני ראשים, אך בדיקת רנטגן הראתה שמדובר בראש אחד, שככל הנראה עין שלישית התפתחה בו בשלב מוקדם של התפתחות עובר הנחש עצמו. פרופסור בראיין פריי, חוקר מאוניברסיטת קווינסלנד, אמר כי: "אצלנו במעבדה יש נחש קוברה דו ראשי, אבל כאן לא מדובר על תאומים סיאמיים אלא על נחש אחד ודבר כזה לא ראיתי. ההסבר לתופעה הוא שברחם היו בביצת הנחש שני עוברים ואחד בלע את השני, כפי שלעיתים קורה והעין השלישית היא מה שנותר מהעובר המת".

המומחה הוסיף וציין: "מוטציות ושינויים מסוג זה מאד מצויים באבולוציה, אלא שבדרך כלל מדובר במוטציות מינוריות שלא מפריעות לתפקוד של העובר או בעל החיים, ולכן לא שמים לב אליהן. כאן כמובן היה מדובר בהפרעה שמנעה מבעל החיים לחיות היטב, ולכן הוא גם מת בסופו של דבר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר