"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צרפת מאיימת: "אירופה תחדש את הסנקציות נגד איראן"
גורם בכיר בממשל הצרפתי הזהיר שאם איראן תפרוש חלקית מהסכם הגרעין כפי שדווח, "אירופה תהיה מחויבת לחדש את הסנקציות כפי שנכתב בהסכם"
צפויים להודיע מחר על פרישה חלקית מהסכם הגרעין. הנשיא האיראני רוחאני ושר החוץ זריף // צילום ארכיון: אי.פי

צרפת מאיימת: "אירופה תחדש את הסנקציות נגד איראן"

גורם בכיר בממשל הצרפתי הזהיר שאם איראן תפרוש חלקית מהסכם הגרעין כפי שדווח, "אירופה תהיה מחויבת לחדש את הסנקציות כפי שנכתב בהסכם"

יוני הרשאלי לאון
, עודכן

גורם צרפתי הזהיר היום (שלישי) את הרפובליקה האסלאמית שאירופה עשויהלחדש את הסנקציות נגד איראן, שהוקפאו לפני כארבע שנים בעקבות הסכם הגרעין. האיום הושמע בתגובה לכוונתו של משטר האיתוללות להכריז על פרישה חלקית מהסכם הגרעין. הגורם הנשיאותי הצרפתי אמר: "איננו רוצים שטהרן תצהיר על פעולות שיפרו את הסכם הגרעין, שכן במקרה זה נהיה מחויבים באירופה לחדש את הסנקציות כפי שנכתב בהסכם".

צילום: רויטרס

התקשורת האיראנית דיווחה שמשרד החוץ האיראני צפוי להודיע מחר לנציגים הדיפלומטים של חמש המדינותששותפות לסכם הגרעין(צרפת, גרמניה, בריטניה, סין ורוסיה) על "הפחתה במחויבותה" להסכם. במילים אחרות - פרישה חלקית. על פי דיווחים מאיראן ההכרזה תכלול אולטימטום איראני לשותפות הבינלאומיות למלא את התחייבויותיהן.

צפויים להודיע מחר על פרישה חלקית מהסכם הגרעין. הנשיא האיראני רוחאני ושר החוץ זריף // צילום ארכיון: אי.פי

טהרן מעוניינת שמדינות האיחוד האירופי ימצאו דרך לעקוף את הסנקציות האמריקניות, על רקע הפגיעה המשמעותית בכלכלה האיראנית. המטבע האיראני הגיע היום לשפל חדש של שבעה חודשים כש-153 אלף ריאל שווים דולר אחד בלבד.

בתוך כך, מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאוביטל היום במפתיע ביקור מתוכנן בברלין, ושינה את מסלול מטוסו ליעד שעוד לא פורסם. לעיתונאים שעל מטוסו של פומפאו נמסר רק שהמסלול שונה "לנוכח עניינים דחופים". מזכיר המדינה היה צפוי בין השאר להיפגש בגרמניה עם הקנצלרית אנגלה מרקל, אך הפגישה תידחה למועד אחר. "לצערנו אנחנו נאלצים למצוא זמן אחר לפגישה בברלין, לנוכח עניינים דחופים", אמרה מורגן אורטגוס, דוברת במחלקת המדינה, לקבוצת העיתונאים במטוס.

פומפאו עזב ביקור בגלל "עניינים דחופים" // צילום: אי.אף.פי

מקורות בממשל הגרמני אמרו ל"רויטרס" שעמיתיהם האמריקנים הסבירו את ביטול הפגישה ב"עניינים ביטחוניים בינלאומיים". על פי הערכות מטוסו של פומפאו עשה את דרכו למזרח התיכון. בהקשר זה, חשוב להזכיר שהטיסה המסתורית התקיימה יומיים אחרי שהיועץ לביטחון לאומי, ג'ון בולטון, הודיע שהפנטגון מציב נושאת מטוסים וספינות קרב במפרץ הפרסי, בתגובה ל"מספר אינדיקציות ואזהרות מטרידות ומסלימות". התקשורת האמריקנית דיווחה על הכוונה לפגוע בחיילים אמריקניים המוצבים בעיראק.

בולטון הסביר שמדובר ב"מסר חד משמעי למשטר האיראני, לפיו כל מתקפה על אינטרסים אמריקניים או על בעלות בריתנו יענה בכוח חסר רחמים". היועץ הדגיש אמנם ש"ארצות הברית אינה מעוניינת במלחמה עם המשטר האיראני", אך הוסיף שבוושינגטון "מוכנים לחלוטין להגיב לכל מתקפה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...