יום העצמאות של מדינתנו הקטנה והיפה מביא את כולנו, שנה אחרי שנה, אל הפארקים, הגנים, חופי הים ובעצם לכל פינה שאפשר למנגל בה.
איכות הבשרים השתפרה באופן משמעותי מלפני עשור, וגם אנחנו כעם למדנו להעריך ולדרוש איכות, אלא שהפעם השארתי לכם את בחירת הנתח והמדור כולו יעסוק בטעמים שאפשר להוסיף לבשרים ולעופות, אבל דווקא לנתחים הפשוטים שבהם.
נתחי בשר פריים, המיושנים היטב, דורשים מלח ופלפל שחור גרוס בלבד, אבל נתחים של צלייה איטית כמו פרגיות, שוקיים, כנפיים, ספריבס טלה, שוק טלה, שורט־ריבס, עופות שלמים, ברווזים ואפילו ירקות, ישמחו לקבל משרה טובה, שתיקח אותם למחוזות שונים ומרגשים.
מומלץ להשרות את הבשרים בין 12 שעות ל־48 שעות. כל המרינדות מתאימות בכמות להשריית כ־2 ק"ג בשר או עוף. בהצלחה, וחג עצמאות שמח לכולנו.
מרינדת ממרח שום
החומרים:
√ 1 כוס שום קלוף
√ 3 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, מושרות במים ל־5 דקות וסחוטות היטב
√ 1 כפית זרעי כוסברה
√ 1/2 1 כפיות מלח
√ 4 כפות חומץ שרי
√ 1/4 כוס שמן חמניות
מרתיחים את השום במים כ־3 פעמים (בכל פעם מחליפים את המים ומביאים לרתיחה מחדש). טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר למרקם חלק כ־1 דקה ושומרים בקירור עד יומיים.
סטייק עם צ'ימיצ'ורי. כמה ירוק, ככה טעים
מרינדת ברביקיו קלאסית
החומרים:
√ 1/2 כוס שמן חמניות
√ 1 בצל לבן קצוץ
√ 10 שיני שום קצוצות
√ 1 כוס קטשופ היינץ
√ 3/4 כוס חומץ תפוחים
√ 2 כפות רסק תפוחים משימורים
√ 1/4 כוס רוטב סויה
√ 3 כפות דבש
√ 3/4 כוס רוטב וורצ'סטר
√ 3 כפות סוכר חום כהה
√ 2 כפות פפריקה מתוקה
√ 1 כף מלח
√ 1 כף פלפל שאטה גרוס
מחממים את השמן בסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים כ־5 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הקטשופ, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקטשופ ומביאים לרתיחה נוספת. מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים. אפשר לאחסן את הרוטב בקירור בקופסה סגורה עד חודש.
מרינדת הדרים וקפה
החומרים:
√ 1 כוס אספרסו
√ 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
√ 1/2 כוס סילאן
√ 2 כוכבי אניס
√ 1 מקל קינמון
√ 1/4 כוס חומץ
√ 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
√ 1 כפית פלפל שאטה גרוס
מבשלים את כל המרכיבים בסיר כ־10 דקות על אש בינונית, מצננים ושומרים בקירור עד חודש.
מרינדת לימון כבוש
החומרים:
√ 3 כפות לימון כבוש קצוץ גס
√ 1/2 כוס שמן זית
√ 2 כפות פפריקה מעושנת
√ 1 כפית פלפל שאטה גרוס
√ 4 שיני שום פרוסות דק
√ 1 כפית מלח אטלנטי
√ 1/2 כוס כוסברה קצוצה
מערבבים את המרכיבים ושומרים בקירור עד 3 ימים.
ספריבס במרינדת ברביקיו קלאסית. מומלץ להשרות בין 12 ל־48 שעות // צילומים: איתיאל ציון
מרינדת דבש וסויה
החומרים:
√ 1/2 כוס דבש
√ 1/2 כוס סויה
√ 1 כף ג'ינג'ר מגורד
√ 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
√ 1 שן שום קצוצה
מערבבים את כל המרכיבים בקערה ושומרים בקירור עד יממה אחת.
מרינדת ברביקיו צ'יפוטלה
החומרים:
√ 5 עגבניות צלויות על גריל פחמים וקצוצות גס
√ 1 בצל לבן צלוי על גריל פחמים וקצוץ גס
√ 2 פלפלי שושקה צלויים על גריל פחמים, קלופים וקצוצים גס
√ 6 שיני שום קלופות וקצוצות גס
√ 1 שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך דק
√ 1/2 כוס חומץ
√ 3/4 כוס דבש
√ 2 כפות סוכר חום
√ 1/4 כוס רוטב וורצ'סטר
√ 1/2 כוס פלפל צ'יפוטלה מעושן קצוץ גס
√ 1 כף זרעי כוסברה
√ 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
√ 1 כף זרעי כמון
√ 1 בקבוק בירה שחורה
√ 1/2 כוס סויה
מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה. מצננים ומאחסנים בקופסה סגורה עד חודש.
מרינדת חמאת בוטנים
החומרים:
√ 1/2 כוס חמאת בוטנים
√ 1 פחית חלב קוקוס
√ 3 כפות סויה
√ 3 כפות מים
√ 2 כפות סוכר
√ 1 כף אבקת קארי
√ 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
מערבבים את כל המרכיבים בקערה למרקם חלק. אם הקרם סמיך מדי, מוסיפים עוד מים. שומרים בקירור עד יומיים. יש להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני השימוש.
מרינדת חרדל ודבש
החומרים:
√ 1/2 כוס חרדל דיז'ון
√ 1/4 כוס דבש
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
√ 3 כפות חומץ שרי
√ 2 ענפי רוזמרין קצוצים דק
√ 4 שיני שום קצוצות
מערבבים את כל המרכיבים בקערה ושומרים בצד עד ההגשה.
מרינדת חלב קוקוס
החומרים:
√ 1 פחית קרם קוקוס
√ 1/4 כוס מים
√ מיץ מ־2 ליים
√ 3 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף בסויה)
√ 1 פלפל צ'ילי ירוק נקי מגרעינים
√ 1 כפית ג'ינג'ר קלוף
√ 1 גבעול למון גראס חתוך גס
√ 2 שיני שום
√ 2 כפות סוכר דקלים
√ 1/2 כוס שמן חמניות
√ עלים מ־1 צרור כוסברה
מניחים את כל המרכיבים בבלנדר, טוחנים למרקם חלק, מסננים ושומרים בקירור עד יומיים.
צ'ימיצ'ורי
החומרים:
√ 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
√ 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
√ 2 כפות עלי אורגנו טריים קצוצים דק
√ 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
√ 1 בצל סגול קצוץ דק
√ 4 שיני שום קצוצות דק
√ 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
√ 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
√ 3/4 כוס שמן זית
√ 1/2 1 כפיות מלח אטלנטי
מערבבים את כל המרכיבים בקערה. אפשר לאחסן בקירור בצנצנת אטומה במשך יממה אחת לכל היותר.
adonimeir@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו