"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גוואידו הכריז מלחמה על מדורו: "לא נעצור עד שנשחרר את ונצואלה"
כוחות המשמר הלאומי, הנאמנים לשליט מדורו, החלו לפרוץ למחנה לה קרליטה בבירה קראקס • עשן עולה ממבני המתקן • מנהיג האופוזיציה גואידו נראה לאחרונה בבסיס הנצור, משם פרסם מסר מתריס מול המשטר: "יש לנו תמיכה בינלאומית, מבצע החופש החל"
מנהיג האופוזיציה בוונצואלה, חואן דוואידו // צילום: איי.פי // מנהיג האופוזיציה בוונצואלה, חואן דוואידו // צילום: איי.פי

גוואידו הכריז מלחמה על מדורו: "לא נעצור עד שנשחרר את ונצואלה"

כוחות המשמר הלאומי, הנאמנים לשליט מדורו, החלו לפרוץ למחנה לה קרליטה בבירה קראקס • עשן עולה ממבני המתקן • מנהיג האופוזיציה גואידו נראה לאחרונה בבסיס הנצור, משם פרסם מסר מתריס מול המשטר: "יש לנו תמיכה בינלאומית, מבצע החופש החל"

נטע בר
, עודכן

האם המהפכה נגד שלטונו של ניקולאס מדורו בוונצואלה נמצאת לקראת סופה? דיווחים במדינה כי מנהיגי האופוזיציה והכוחו תהנאמנים להם נצורים בבסיס חיל האוויר לה קרליטה בבירה קראקס, בעוד כוחות הצבא מתקמים לעבר המתחם.

שר ההגנה של ונצואלה, ולדימיר פדרינו, הנמאן לנשיא מדורו" הודיע כי: "רוב מעשי ההאלימות הובסו. אנו דוחים את התוקפנות הזו שאורגנה על ידי ארצות ברית". בתוך כך דיווחו עדי ראייה על עשן שחור שעולה מבסיס חיל האוויר לה קרליטה בבירה קראקס, שם מתבצרים המורדים. שיירה של מפגינים ואנשי צבא התומכים במורדים הצליחו לצאת מסביבות הבסיס, איתם מנהיג האופוזיציה ליאופולדו לופז. על פי דיווחים מצ'ילה, לופז הגיע לאחר מכן לבקש מקלט בשגרירות צ'ילה.

מיקומו של גוואידו עצמו לא ידוע, אך מעדי ראייה עולה כי הוא שהה בבסיס הנצור לפחות חלק מהזמן. גוואידו מוסיף להתריס מול המשטרה ואמר לתומכיו כי "שוחחנו עם כל שותפותינו מהקהיל הבינלאומית ויש לנו את תמיכתן האיתנה עבור התהליך הבלתי הפיך של המדינה שלנו. מבצע החופש החל ולא נעצור עד שנשיג את שחרור ונצואלה".

עשן מיתמר מעל בסיס חיל האוויר לה קרליטה, שם נצורים חלק מהמורדים

מוקדם יותר הגיב שליט ונצואלה, ניקולאס מדורו, למרד הצבאי הנרחב שפרץ נגד שלטונו והבטיח כי כוחות הצבא נאמנים לו וכי המורדים יובסו. "יש לנו עצבים של ברזל, אנחנו ננצח", אמר מדורו בהצהרה לתקשורת הממלכתית במדינה. "דיברתי עם מפקדי הצבא וכולם הצהירו על נאמנותם המוחלטת לי". מדורו קרא גם ל"גיוס טוטאלי" של כוחות הצבא והמיליציה על מנת לדכא את המרד.

שר ההגנה של ונצואלה, ולדימיר פדרינו, הנמאן לנשיא מדורו" הודיע כי: "רוב מעשי ההאלימות הובסו. אנו דוחים את התוקפנות הזו שאורגנה על ידי ארצות ברית". בתוך כך דיווחו עדי ראייה על עשן שחור שעולה מבסיס חיל האוויר לה קרליטה בבירה קראקס, שם מתבצרים המורדים.

בתוך כך הודיעו בצבא ארצות הברית כי הם עוקבים אחר ההתפתחויות במדינה, אך סדר היום הצבאי בפיקוד הדרומי של הצבא האמריקני לא השתנה לעת עתה.

"אנו עוקבים אחר התפתחויות בוונצואלה מקרוב, תוך קיום קשר עם כל סוכנויות המודיעין הרלוונטיות, אך נכון לשעה זאת לא נתקבלה החלטה לשנות את סדר היום הצבאי", אמר הקולונל פרננדו הרננדז, דובר הפיקוד הדרומי של צבא ארצות הברית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...