"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גשם, פקקים בכבישים ומצות: עם ישראל מחכה לליל הסדר

פקקים מכביש 70 בצפון ועד כביש 40 ברהט • מזג האוויר - קר מהרגיל ולעיתים גשום • הרמטכ"ל אביב כוכבי יחגוג את ליל הסדר עם חיילים בגבעת אולגה

,עודכן
פקקים בפסח, אשתקד // צילום: יהושע יוסף // פקקים בפסח, אשתקד // צילום: יהושע יוסף

כמו בכל ערב פסח, גם השנה המסע לארוחת ליל הסדר יעבור בלא מעט פקקים.

ממרכז השליטה של אגף התנועה במשטרת ישראל נמסר על עומסים בצירים הבאים:

צפוןכביש 70 לצפון ממכר ליאסיף, כביש 6 לצפון מרמות מנשה לעין העמק, כביש 6 לדרום מרמות מנשה לגבעת נילי, כביש 65 למזרח מעארה למי עמי.

מרכזכביש 2 לדרום מקיסריה לחבצלת, כביש 2 לצפון מחבצלת לינאי, כביש 4 לצפון מאבן יהודה לקדימה, כביש 4 לצפון מאלישיב להרא"ה, כביש 1 למזרח מלטרון לשער הגיא, כביש 443 למזרח ממבוא מודיעים לבית סירא, כביש 3 למערב מבקוע לטל שחר.

דרוםכביש 4 לדרום מניצן לצומת אשכולות, כביש 40 לדרום מרהט ללהבים, כביש 2 לדרום מקיסריה לחבצלת.

צילום: רשות המים

מזג האוויר בליל הסדר לא צפוי לשתף פעולה עם ההכרזות על בוא האביב, ואמור להיות קר מהרגיל וגשום לפרקים.

היום צפוי גשם מדי פעם בצפון הארץ וייתכנו סופות רעמים בודדות. במרכז צפוי גשם מקומי, ינשבו רוחות ערות ותחול ירידה קלה בטמפרטורות. מחר יהיה מעונן חלקית, ועדיין צפוי גשם מקומי בצפון הארץ ובמרכזה. הטמפרטורות יהיו נמוכות מהרגיל לעונה.

ביום ראשון יירד גשם מדי פעם בצפון הארץ ובמרכזה, והוא ילווה בסופות רעמים יחידות. בחרמון יירד שלג, ינשבו רוחות ערות ובדרום ייתכן אובך. כמו כן יהיה קר מהרגיל. משעות הערב הגשמים ייחלשו. ממטאו־טק נמסר כי ביום שני יהיה מעונן חלקית, עם עלייה בטמפרטורות, אך הן עדיין יהיו נמוכות מהרגיל לעונה.

בינתיים, הרבנים הראשיים לישראל, הראשון לציון הרב יצחק יוסף והרב דוד לאו, יחד עם סגן שר האוצר, יצחק כהן, מכרו אתמול כבכל שנה בערב חג הפסח את החמץ של מדינת ישראל - כולל מחסני החירום של המדינה, משטרת ישראל, השב"ס, בתי החולים ומשרדי הממשלה - לחוסיין ג'אבר, תושב אבו גוש, שהחמץ יהיה בבעלותו. נוסף על כך, מכרו הרבנים הראשיים את החמץ של עשרות אלפי האנשים שבחרו למכור את החמץ באמצעות אתר האינטרנט של הרבנות הראשית לישראל.

עוד באותו נושא:

איך לאכול בפסח ולשמור על הגזרה

צפו: מה ליהיא גרינר יודעת על פסח?

איך מנקים סלולרי? כל הלכות פסח בקצרה

המשימה: "דבר אל בני ישראל ויסעו" | דעה

בד בבד, אגף התנועה במשטרה נערך כבכל שנה לקראת חג הפסח וחול המועד בכוחות מתוגברים בכבישי המיקוד, בדגש על הצירים הבין־עירוניים, כדי להגביר את הביטחון בכבישים. תקופת החג מתאפיינת במספר נסועה גדול, המגביר את הסיכון בכבישים. לפיכך, בתקופה זו יפעלו השוטרים והמתנדבים של אגף התנועה בכוחות גלויים וסמויים על מנת למנוע עבירות מסכנות חיים ועבירות בריונות כביש. לצד זה יפעלו השוטרים להזרמת התנועה, כדי להקל ככל האפשר את העומסים שיצטברו במהלך התקופה, וזאת באמצעות אופנועים, ניידות ושוטרים, אשר יתמקמו בצמתים ראשיים ויבצעו הכוונות והזרמה של התנועה.

חיילי תותחנים מגדוד 411 בגבול לבנון // צילום: אייל מרגולין/ג'יני

משפחת הליבני ממושב קלחים מוכנה לחג // צילום: דודו גרינשפן

מפקד פיקוד הדרום, אלוף הרצי הלוי, יאכל את ארוחת החג עם גדוד "שחם" בגזרת עזה. מפקד פיקוד המרכז, אלוף נדב פדן, יאכל את ארוחת החג עם גדוד "דוכיפת" בחטמ"ר עציון. מפקד פיקוד הצפון, אלוף אמיר ברעם, יאכל את ארוחת החג עם אחד הגדודים בגבול הצפון. מפקד פיקוד העורף, אלוף תמיר ידעי, יאכל את ארוחת החג עם גדוד "רם" בחטמ"ר אפרים. ראש אגף כוח האדם, אלוף מוטי אלמוז, יאכל את ארוחת החג עם גדוד "געש" ברמת הגולן. מפקד זרוע הים, אלוף אלי שרביט, יאכל את ארוחת החג בזירת ים סוף. ואילו מפקד זרוע האוויר והחלל, אלוף עמיקם נורקין, יאכל את ארוחת החג בבסיס חצור.

השתתפו בהכנת הידיעה: דן לביא, יורי ילון, לילך שובל, איציק סבן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר