"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתלבטים עד לקלפי

מערכת הבחירות הצליחה לבלבל רבים - מכל הגילים והמגזרים • יוסף הפנסיונר: "לא יודעים למי להצביע" • אלכס (35): "בטוח שאני רוצה שינוי, אבל לא בטוח שרוצה את המתמודדים האחרים"

,עודכן
שירלי גלעדי, מחיפה // צילום: מישל דוט קום

גם אתמול, יום אחד בלבד לפני הבחירות, אזרחים רבים עדיין התלבטובאיזו מפלגההם יבחרו היום. בסיור חוצה מגזרים, דתות, עדות, מינים וגילים, בעיר, בקיבוץ ובכפר נראה היה כי אילו היתה מפלגה שהיתה נקראת "המתלבטים", היה לה סיכוי לא רע לעלות לשלטון.

"אני עד עכשיו מתלבט. מרוב שעברתי כל כך הרבה בחיים הפוליטיים שלנו בארץ, אני כבר לא יודע למי להצביע. מערכת הבחירות הזאת כבר לא מובנת לאף אחד. איבדנו את כל המוסר והסבלנות, השפה הפכה להיות אלימה", אמר אתמול בייאוש הפנסיונר ז'וז'ו (יוסף) אטיאס. "היום כבר אין כמעט שטח, הכל ברשתות החברתיות. אבל כשאני מדפדף היום בטלפון הנייד שלי, אני נגעל. הכל אלים, כולם משתלחים זה בזה בלי סוף", הוסיף ויצמן מוריס, חברו של אטיאס שישב עימו בבית קפה בנהריה.

נוטים לחברתי־כלכלי

"בעבר הצבעתי לליכוד, למערך ואחר כך שוב לליכוד עד הקדנציה השנייה של ביבי. מאז לא הצבעתי. יש לנו עכשיו מפלגה של שלושה גנרלים, אבל אין להם ניסיון דיפלומטי כמו לביבי וזה חשוב", הוסיף אטיאס. "כל אחד מהם מביא כמעט 40 שנים של ניסיון ביטחוני וזה חשוב מאוד במדינה שלנו. ומה היה הניסיון של ביבי כשהוא עלה בפעם הראשונה לשלטון?" ענה לו חברו מוריס.

ז'וז'ו (יוסף) אטיאס (מימין) וויצמן מוריס מנהריה // צילום: מישל דוט קום

כמו מתלבטים אחרים שפגשנו, גם אטיאס חורץ כי אם ילך לבסוף לקלפי, יצביע דווקא למפלגה חברתית. "אני חושב על אבי גבאי אואורלי לוי,אבל אני עדיין לא יודע מה לעשות", סיכם אטיאס.

גם אלכס קונב (35) מקיבוץ חולתה שבאצבע הגליל עדיין מתלבט. "אני בטוח שאני רוצה שינוי, אבל אני לא בטוח שאני רוצה את המתמודדים האחרים. לא ראיתי שום אג'נדה ברורה שיכולה להוביל את המדינה לשינוי כלשהו", אמר קונב, שעלה לארץ ממדינות חבר העמים לפני 20 שנה. "למרות שרוב שנותיי בארץ חייתי בקריית שמונה ואני זוכר היטב את הקטיושות, הנושא הביטחוני נמצא אצלי בעדיפות נמוכה. אם המפלגות הגדולות לא מביאות בשורת שינוי, אז אולי אצביע בהתאם לדברים שכן ניתן לשנות. לכן אני מתלבט בין המפלגות הגדולות לבין המפלגות הקטנות החברתיות־כלכליות: אורלי לוי או כחלון".

במערכות הבחירות הקודמות שירלי גלעדי (38) מחיפה מעולם לא התלבטה ובחרה תמיד בליכוד. הפעם גם היא מצאה את עצמה בין המתלבטים. "אני בטוחה שאלך לבחור, אבל אם הייתי יכולה לבחור בשתי מפלגות, אז לא היתה לי התלבטות. אני מתלבטת בין ביבי לאורלי לוי", אומרת גלעדי. "אני רוצה שביבי ימשיך להיות ראש הממשלה שלי, אבל מבחינתיאורלי לוימייצגת יותר מכל מועמד אחר את הפן החברתי בחברה הישראלית - את מה שלפעמים מדחיקים ולא מדברים עליו. היא עוררה צעקה למען האנשים המושתקים, והעלתה את המצוקות שלהם לסדר היום החברתי. אם זה לטובת האנשים קשי היום ואם זה למען שוויון מגדרי בין גברים לנשים - דברים שמאוד התחברתי אליהם".

ז'וז'ו (יוסף) אטיאס (מימין) וויצמן מוריס מנהריהצילום: מישל דוט קום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר