הבובה של ביבי מחוץ לתיאטרון הבימה בתל אביב // צילום: קוקו // הבובה של ביבי מחוץ לתיאטרון הבימה בתל אביב // צילום: קוקו

מחוץ להבימה בת"א: בובה של "קינג ביבי"

צעירות הכינו מיצג מחאה בדמות ראש הממשלה • לצידה הושמעו הקלטות, כמו "שלטון הימין בסכנה" ו"הערבים נעים לקלפי"

יומיים לפני הבחירות לכנסת ה-21 שייערכו בשלישי, מי שעבר בכיכר הבימה בתל אביב יכול היה לראות הבוקר (ראשון) בובת ענק של ראש הממשלה בנימין נתניהו

לצד הבובה הוצב רמקול שהשמיע הקלטות שונות של נתניהו, בהן אמירתו מהבחירות האחרונות כי "המצביעים הערבים נעים בכמויות אדירות לקלפי", וכן דבריו האחרונים בדבר הסכנה לשלטון הימין. ההקלטות כוללות גם התרעות מפני איראן וכוונתה לחסל את ישראל. 

צילום: קוקו

שתי צעירות משדרות אחראיות למיצג המחאה נגד נתניהו. בשיחה עם "ישראל היום" הן סיפרו כי הכנת הבובה עלתה להם כסף רב. בהתאם למקרים דומים בעבר, עיריית תל אביב ככל הנראה תפנה את הבובה מפני שהצעירות לא קיבלו אישור לכך.

לא מדובר במיצג המחאה הראשון שמציג את נתניהו כמעין שליט יחיד. בשלהי 2016 הוצב בכיכר רבין פסל מוזהב של נתניהו ועורר סערה ציבורית. הקהל שהתאסף מסביב הפיל את הפסל שהתנשא לגובה של 4.5 מטרים. האמן שעמד מאחורי הפסל טען כי "זו האווירה שאנו חיים בה". 

 פסל הזהב של נתניהו שהוצב בסוף 2016 // צילום: קוקו

 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...