"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כשליש מהשקעותיה של "אינטל קפיטל" - בישראל
קרן הון הסיכון השקיעה אשתקד 120 מיליון דולר בחברות סטארט־אפ כחול לבן • המידע נחשף בכנס השנתי באריזונה • על החמצתה של רכישת מלאנוקס: "חברה מצוינת"
משרדי אינטל בירושלים // צילום: נעם ריבקין פנטון

כשליש מהשקעותיה של "אינטל קפיטל" - בישראל

קרן הון הסיכון השקיעה אשתקד 120 מיליון דולר בחברות סטארט־אפ כחול לבן • המידע נחשף בכנס השנתי באריזונה • על החמצתה של רכישת מלאנוקס: "חברה מצוינת"

ערן בר-טל
, עודכן

קרן הון הסיכון "אינטל קפיטל" השקיעה בישראל כ־120 מיליון דולר ב־2018, מתוך סך השקעות של כ־400 מיליון דולר בעולם. מדובר בהשקעה ב־14 חברות סטארט־אפ ישראליות, ובהן הבאנה, שגייסה 75 מיליון דולר בהובלת אינטל קפיטל, ו־Moovit, שגייסה כ־50 מיליון דולר בהובלתה. המידע נמסר בכנס השנתי שלה בפיניקס, אריזונה, ארה"ב.

הקרן שלאינטלהכריזה גם על השקעה חדשה בחברת הסטארט־אפ הישראלית ProteanTecs, לצד קרנות נוספות. החברה השלימה סבב גיוס הון שני בהיקף של 35 מיליון דולר, ובסך הכל גייסה עד כה כ־50 מיליון דולר. מייסדי החברה הם שי כהן, אוולין לנדמן ורוני אשורי, מהיזמים של מלאנוקס. וונדל ברוקס, נשיא אינטל קפיטל העולמי, סיפר על האסטרטגיה החדשה שהנהיג מאז נכנס לתפקידו לפני כחמש שנים: "צמצמתי את מספר החברות שבהן אנחנו משקיעים, וצמצמתי משמעותית את הפריסה הגיאוגרפית שלנו, כדי למקד את המאמצים בחברות שבחרנו ללכת איתן. בתחום שלנו מרוויחים 80% מהרווחים מ־20% מהחברות. אם נצליח להרוויח מ־25% מהן - זו תהיה ההצלחה שלנו". גם מצבת כוח האדם של החברה הצטמצמה בשליש, כחלק מאסטרטגיית ההשקעה החדשה שלה, אך הצוות הישראלי של החברה דווקא הוכפל. ברוקס הודה שישראל היא אחד המקומות המעניינים בעולם, לצד עמק הסיליקון וסין. זו הסיבה שכשליש מההשקעות של החברה בעולם התבצעו בישראל. רועי בר־קט ונועם קייזר הצטרפו לאחרונה ליאיר שוהם כשותפים ומנהלי השקעות בקרן.

כמו כן, הקרן קידמה את עדי כספי זפקוביץ' לצוות ההובלה וצירפה את שירה ויסוקר לצוות הניתוח העסקי. בכנס התבטא ברוקס לראשונה בעניין החמצת רכישתה של מלאנוקס הישראלית: "זו חברה מצוינת שהתאימה לנו, אבל נמשיך לשתף איתה פעולה וגם להתחרות בה", הוא אמר. מודל ההשקעה שאינטל קפיטל הציגה בכנס נחשב חדשני בתחום. "החברה ממוקדת רווחיות ומשקיעה במה שנראה לה כהזדמנות השבחה מהירה", השיב ברוקס לשאלת "ישראל היום": "התחום שלנו הוא דאטה, ובעצם מרבית הטכנולוגיה עוסקת בדאטה.

"אנחנו רואים שזה הכיוון בעולם - מכשירים אוגרים יותר מידע וצריכים להעביר אותו הלאה. אנחנו רוצים להיות שם". יאיר שוהם, המוביל את צוות ההשקעות הישראלי, אמר ל"ישראל היום" כי כישראלי הוא גאה להוביל את ההשקעות בארץ. בכנס, שבו השתתפו נציגים של עשרות חברות שאינטל קפיטל משקיעה בהן, נראה שהשפה הפופולרית ביותר היא עברית. "אנחנו מחפשים קודם כל אנשים שנעים לעבוד איתם". לדבריו, אינטל משקיעה בחברות שאינן עוסקות בתחומי הליבה שלה, כי היא מעדיפה לרכוש חברות שעוסקות בתחומים מקבילים אליה, אך את הרכישות האלה הם עושים כשירות לחברה האם. לכן ברוקס היה מעורב בתהליך הרכש של מלאנוקס, שהסתיים מבחינת החברה ללא הצלחה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...