נשיא המדינה ראובן ריבלין // צילום ארכיון: יוסי זליגר // נשיא המדינה ראובן ריבלין // צילום ארכיון: יוסי זליגר

ריבלין: "יחד נצא אל הקרב, ויחד נשוב ממנו"

נשיא המדינה הגיב להשבת גופתו של זכריה באומל ז"ל לאחר 37 שנים • השגריר האמריקני בישראל: "ברוכים השבים הביתה, זכריה" • גנץ: "סגירת מעגל"

"37 שנים קשות מנשוא": נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין על התייחס היום (רביעי) להשבת גופתו של רב סמל זכריה באומל ז"ל לקבורה לאחר 37 שנים: "התבשרנו בהתרגשות רבה ובכאב גדול על איתורה והבאתה ארצה של גופתו של רב סמל זכריה באומל זכרו לברכה. 37 שנים קשות מנשוא של המתנה כואבת, של שאלות וספקות, הגיעו לסיומן בזכות מאמץ נחוש ובלתי פוסק של צה״ל וקהילת המודיעין הישראלי.

"ביום המרגש, הקשה והעצוב הזה אנחנו מחבקים את משפחת באומל, דומעים וכואבים איתה בדרכה להביא את בנה זכריה ז״ל למנוחת עולמים בארצו, באדמתנו. אני מברך את צה״ל, וקהילת המודיעין הישראלית כולה, על מחויבותם, על אומץ ליבם ועל פועלם ביום ובלילה במטרה להשיב את בנינו, לוחמינו שנפלו על הגנת העם והארץ, הביתה. 

"לא נשקוט ולא ננוח עד שנשיב את בנינו כולם לגבולותינו, רב סמל יהודה כץ, רב סמל צביקה פלדמן, וכל נעדרי צה״ל וחללי צה״ל שמקום קבורתם לא נודע. המחויבות שלנו ללוחמינו, לבנינו ובנותינו, לעולם היתה ולעולם תהיה נר לרגלינו. יחד נצא אל הקרב, ויחד נשוב ממנו".

תגובת שגריר ארה"ב בישראל דייויד פרידמן: "במשך שנים ארוכות התפללנו לשובו של זכריה באומל וחבריו לנשק שנפלו בקרב במלחמת לבנון הראשונה ב-1982. היום, שרידי הגופה של זכריה, אזרח ישראלי ואמריקני, סוף-סוף שבו למשפחתו. ברוכים השבים הביתה, זכריה, ונוח על משכבך בשלום".

עוד באותו נושא:

• דיווח: רוסיה איתרה את שרידי באומל בדמשק

• נתניהו: "נדרשה פעולה מדינית עצומה שעוד ידובר עליה"

• מחלץ פצועי סולטאן יעקוב: "ההתרגשות עצומה"

• כוכבי: "החזרת באומל - מאמץ רב-שנים"

השר לענייני תחבורה ומ"מ שר החוץ, ישראל כץ, אמר: "אני מחבק את משפחת באומל בשעה זו בה התבשרה על איתור גופתו והשבתו ארצה של יקירם, רב סמל זכריה באומל ז״ל, מנעדרי מלחמת לבנון הראשונה. אני מחזק את ידי משפחות נעדרי מלחמת לבנון יהודה כ״ץ וצביקה פלדמן ואת ידי משפחות נעדרי צוק איתן אורון שאול והדר גולדין ומבטיח כי נעשה הכל להשיב את יקיריהם ארצה. 

יישר כוח לקהילת המודיעין שבמאמץ רב שנים ביצעו פעילות מבצעית מרחבית לאיתור והשבתו ארצה. מדינת ישראל מחויבת לכל חללי צה״ל ונעדרי צה״ל ותעשה הכל להשיבם".

אלי כהן שר הכלכלה והתעשייה וחבר הקבינט הביטחוני מדיני: ״יום שבו כל עם ישראל מתאחד ומתייחד עם זכרו של זכריה באומל. יישר כח ליחידות המודיעין ולכל העוסקים במלאכה. לעולם לא נשכח את בנינו ובנותינו שייצאו להילחם למען המדינה. לא ננוח ולא נשקוט עד אשר נחזיר כל אחד ואחד מהם אל אדמת ארץ ישראל. עַם אֲשֶׁר לֹא יֶחֱשֶׁה, שֶׁאֶת בָּנָיו לֹא יַפְקִיר לְזָר״.

זכריה באומל ז"ל // צילום: דובר צה"ל

השגריר האמריקני בישראל דייויד פרידמן // צילום ארכיון: Matty Stern/U.S. Embassy Tel Aviv

בני גנץ // צילום: גדעון מרקוביץ'

המועמד לראשות הממשלה מטעם כחול לבן, רא"ל במיל' בני גנץ: "עם ישראל מברך על השבת גופתו של זכריה באומל ז"ל, מחבקת ומחזקת את משפחתו עם סגירת מעגל הכאב והשכול לאחר 37 שנים. המחויבות שלנו להשבת כלל החללים והנעדרים היא מחויבות מוסרית ומדינתית שמדינת ישראל חרטה על דגלה ומלווה אותנו מיום היווסדו של צה"ל. נמשיך לפעול עד להשבת כל הבנים הביתה".

יו"ר מפלגת העבודה, אבי גבאי: "שמחים ונרגשים על החזרת גופתו של יעקב זכריה באומל. הלב עם משפחתו, ועם שאר משפחות הנעדרים שממשיכות להמתין בכאב. ברכות לכוחות הביטחון על המבצע ההרואי".

ראש המועצה האזורית גוש עציון שלמה נאמן: "זכריה באומל הי"ד בוגר ישיבת הר עציון, גיבור ישראל שלחם בקרב סולטן יעקוב במלחמת לבנון הראשונה ונעדר מאז בשטח האויב  עד היום , שב לביתו לאחר 37 שנה, לקבורה בקבר ישראל. "נצח ישראל לא ישקר" וגם אחרי עשרות שנים של חוסר ודאות, גיבורי ישראל זוכים ויזכו לשוב הביתה לקבורה יהודית כשרה. אנו תושבי גוש עציון נרגשים מאוד ומברכים את כוחות הבטחון  שלא התייאשו בשום שלב והצליחו במשימה הקשה. בתקוה ובתפילה  להשבת את כל שבויינו ונעדרנו במהרה".

גופתו של רס"ל זכריה באומל, שנעדר מאז קרב סולטאן יעקוב בשנת 1982, הובאה השבוע לישראל במבצע שזכה לכינוי "זמר נוגה". הרב הצבאי הראשי אימת היום את זיהויו של באומל וקבע את מותו. הודעה נמסרה למשפחתו. מצה"ל נמסר כי נמשכים המאמצים לאיתור הנעדרים הנוספים.

השתתפו בהכנת הידיעה: אריאל כהנא, יורי ילון, דניאל רוט-אבנרי

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...