שר הביטחון לשעבר אביגדור ליברמן התבטא הבוקר (ראשון) בחריפות בראיון לכאן ב': "על פגיעה ישירה אחת באזור השרון יצאנו למבצע הפצצות. 64 רקטות שנורו לשדרות ולעוטף עזה -שום דבר. פה הפכו תושבי הדרום לתושבים סוג ב'".
הדברים נאמרו בעקבות שיגור חמש הרקטות שנורו הלילה לעבר עוטף עזה ועל רקע המגעים לרגיעה מול חמאס. בעקבות המטח, תקף צה"ל עמדות של הארגון ברצועה.
ליברמן תקף את ראש הממשלה באופן אישי כשאמר: "כנראה שנתניהו שכח מה הוא כתב בספרים שלו על טרור, שהתנאי הראשון המוקדם היה לא להעביר שום מימון. מה שאנחנו רואים פה זה טירוף מוחלט – מקריבים על מזבח של שיקולים אלקטורליים את ביטחון ישראל".
גם ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק התייחס לאירועים בראיון לכאן ב' ואמר כי "הממשלה הזו, חרף הרטוריקה המתלהמת שלה, פועלת לחזק את חמאס. נתניהו רוצה את חמאס חזק יותר מהרשות הפלשתינית משום שאיתו קל להסביר שאי אפשר לדון על כלום".
שר החינוך נפתלי בנט אמר בראיון לגלי צה"ל: "מה עוד צריך לראות כדי שנבין שהם עושים מאיתנו צחוק? שהנייה וסינוואר מנהלים פה את העסק? לא זוכר כזה שפל הרתעתי שישראל נכנעת לחבורת מאפיונרים". מוקדם יותר הוא כתב בטוויטר: "החולשה של ישראל מביאה לחוצפה של חמאס, שירו כעת עוד 5 (!) רקטות על תושבי הדרום. אני קורא לראש הממשלה לכנס כבר היום את הקבינט כדי לשנות את כללי המשחק".
השר גם פנה ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לכנס את הקבינט לדיון במצב. "לטעמי, צבר אירועי הימים האחרונים מהווים שינוי מהותי ביחסי הכוחות מול רצועת עזה, באופן המצריך כינוס קבינט", כתב, "לא סביר בעיניי כי ניהול אירועים ביטחוניים כה מהותיים, לרבות התקדמות להסדר קבע או זמני מול חמאס, מתבצע ע"י ראש הממשלה ומערכת הביטחון, מבלי ששרי הקבינט המדיני-ביטחוני, הנושאים באחריות על פי חוק, נותנים על כך את הדעת".
ח"כ חיים ילין הגיב גם הוא בטוויטר וצייץ: "אתם זוכרים מה הייתה התגובה לירי על תל אביב והשרון? הלילה נורו 5 רקטות על העוטף, התגובה - ירי טנקים. עוד מעט יעלו כל שרי הממשלה ויסבירו לנו שדין העוטף כדין תל אביב, או במילים אחרות 'אז מה אם ירו על העוטף?'"
מנגד, הביעו פוליטיקאים שונים תמיכה בהסדרה ובתגובה מדודה. בראיון ל"גלי ישראל" אמר ניר ברקת: "אני חושב שראש הממשלה מתנהל בצורה שקולה ואחראיות, יחד עם זאת, אני כמובן מבין לליבם של תושבי הדרום מאוד. תזכרו כמה נפגעים פלשתינים היו בעזה בשנה האחרונה".
השר ישראל כץ אמר בראיון ל"כאן ב'" כי "כל רגיעה יחסית מול עזה מבוססת אך ורק על התגובה הקשה וההרתעה הישראלית, מעבר לכל הרגיעות הזמניות האלה תמורת הקלות הומניטריות - לא יהיו שום הסכמים עם החמאס".
ראש עיריית שדרות אלון דוידי הגיב לאירועים ב"גלי ישראל" ואמר: "חמאס מנסה להתערב בבחירות, אז זהו שמי שלא מתכוון להצביע לנתניהו - מתכוון להצביע ימינה יותר. נתניהו הביא אותנו למצב טוב, מחכים לפתרון אבל לא צריך לתקוף אותו לפני הבחירות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
