בשנים האחרונות מציאות חייהם של תושבי עוטף עזה הפכה לקשה מאוד. שניות בודדות, אם בכלל, מרגע הישמע התראת צבע אדום עד לרגע שבו נוחת טיל בסמוך אליהם, זה עניין שכמעט כבר בשגרה, ומי שלא מתגורר באזור מתקשה להבין עד כמה החיים בצל האזעקות הבלתי פוסקות וירי הרקטות, מקשים עליהם בניהול חיי שגרה תקינים באזור.
אחת מתושבות העוטף, עינב כרמי מקיבוץ ניר עם, החליטה להמחיש את המצב ותיעדה את הלילה הקשה שעבר עליה.
עינב העלתה סרטון קצר באורך של 37 שניות, שבו היא מתעדת את עצמה, מכוסה במיטתה עם הכלב שלה בזמן האזעקות ומטחי הטילים ששוגרו מעזה לכיוון העוטף. בסרטון נראית כרמי כשהיא מפוחדת, בוכה ומחבקת את הכלב שלה.
בתוך זמן קצר הפך הסרטון לוויראלי ברשת, כשהוא מצליח להציג ולהמחיש לצופיו עד כמה קשה המציאות היומיומית ביישובי עוטף עזה. כאמור, אם בתל אביב יש לתושבים כשתי דקות למצוא מחסה מרגע הישמע האזעקה ועד רגע פגיעת הטיל, ובאזור אשדוד כמעט דקה – לתושבי היישובים בעוטף עזה, יש רק כמה שניות בודדות למצוא מחסה, ולא פעם הטילים נופלים בשטח עוד לפני שהאזעקה נשמעת.
בתוכנית הבוקר של קשת, סיפרה עינב על ההחלטה לתעד את עצמה ברגע האזעקה. "זה היה בסביבות 23:20, אם אני לא טועה. זו לא הייתה האזעקה הראשונה באותו ערב ובגלל שכבר הייתי עם הטלפון עליי, חשבתי לצלם את זה כדי להראות לעולם מה אנחנו חווים פה באותו רגע.
"אני חושבת שלמרות התמיכה הרבה שאנו מקבלים, אנשים לא מבינים באמת את מה שאנחנו עוברים באותם הרגעים", אמרה.
כרמי סיפרה שהרבה פעמים היא שומעת שאומרים שתושבי עוטף עזה רגילים לזה, "זה לא דבר שאפשר להתרגל אליו. נכון, נולדתי פה ואני רגילה לזה, אבל אני גם צריכה טיפולים. כשצפיתי בסרטון שוב, בכיתי. אבל אם זה יצליח לשרת את תושבי האזור, וימחיש לכולם את מה שאנחנו עוברים פה - עשיתי את שלי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
