מהפכה בעולם הגיימינג: גוגל תציע פלטפורמת משחקים על ענן
פלטפורמת המשחקים סטאדיה תאפשר לשחק במשחקי רשת מכל מקום בעולם - ללא קונסולה • ג'ויסטיק ייחודי יתחבר ישירות לענן
מנכ"ל גוגל, סאנדאר פיצ'אי, הכריז על סטאדיה (Stadia), פלטפורמת משחקים חדשה המבוססת על ענן צמתים, בכנס מפתחי המשחקים ה-GDC 2019בסן פרנסיסקו. מדובר במהלך משמעותי במסגרתו מתכננת גוגל להיכנס עם כל משקלה לתחום הגיימינג, ואולי אף להפוך את היוצרות בתחום שמגלגל מיליארדים.
להבדיל מקונסולות משחקים דוגמת פלייסטיישן ואקס-בוקס, לסטאדיה אין מסוף ייעודי או ממיר. הפלטפורמה תהיה נגישה דרך האינטרנט במגוון פלטפורמות: דפדפנים, מחשבים, טלוויזיות חכמות ומכשירים ניידים. בתצוגת הפלטפורמה מעל במת ה-GDC 2019, הראה מאג'ד בקר, סגן נשיא לפרוייקטים של סטרימינג בגוגל, כיצד אדם משחק בפלטפורמה החדשה בדפדפן כרום במחשב, ואחר כך פותח אותו בטלפון הנייד.
פלטפורמת סטאדיה יכולה להזרים משחקים במהירות של 60פריימים לשניה, עם רזולוציה של4K, אמר בקר בהצגת הפלטפורמה. לדבריו, בעתיד סטאדיה תתמוך גם ברזולוציה של עד 8Kו-120 פריימים לשניה.
עם זאת, לסטאדיה יהיה גם רכיב חומרה: בקר ייחודי עם ג'ויסטיקים אנלוגיים כפולים, ארבעה כפתורי חזית ושני כפתורי כתף. הבקר יתחבר לענן באמצעותWi-Fi, והוא כולל לחצן "שיתוף" מובנה כדי להתחבר ל-YouTube, ולחצן לסיוע של גוגל.
סטאדיה יופעל על ידי מרכזי הנתונים של גוגל ברחבי העולם, בלמעלה מ-200 מדינות. בהנהלת המיזם הוצב פיל הריסון, בעבר בכיר בפלייסטיישן ובאקס-בוקס. לפי הריסון, למפתחי משחקים תוענק גישה חופשית למסד הנתונים של המיזם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו