"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: נשיא ברזיל לא יכריז על העברת השגרירות לי-ם

בישראל קיוו לבשורה במהלך ביקור הנשיא בולסונארו בסוף החודש, אך בסוכנות הידיעות רויטרס מדווחים על התנגדות למעבר השגרירות מצד בכירים בברזיל

,עודכן
נתניהו ונשיא ברזיל בולסונרו // צילום: אבי אוחיון, לע"מ // נתניהו ונשיא ברזיל בולסונרו // צילום: אבי אוחיון, לע"מ

הנשיא הברזילאיז'איר בולסונארו, יגיע לישראל בסוף החודש, אך ככל הנראה לא יצהיר על העברת השגרירות של ברזיל לירושלים, צעד אליו מתנגדים קציני צבא ושרים בקבינט הברזילאי – כך מדווחת הבוקר (חמישי) סוכנות רויטרס.

פקיד ממשלתי אמר לסוכנות הידיעות רויטרס, כי עדיין לא התקבלה כל החלטה על מעבר השגרירות לירושלים. "יהיה צורך לומר משהו על מעבר השגרירות במהלך הביקור", הודה הפקיד, אך טען כי הודעה רשמית לא תתקבל במהלך הביקור המתוכנן, מה-31 במארס עד ה-2 באפריל – למרות הציפייה לצעד כזה בישראל.

בביקור של ראש הממשלה בנימין נתניהו בברזיל, ב-1 בינואר, אמר הנשיא בולסונארו כי העברת שגרירות ברזיל לירושלים אינה עניין של "האם", אלא של "מתי". אבל בראיון שנערך בחודש פברואר, אמר סגן הנשיא, המילטון מוראו, גנרל בדימוס, כי תוכניתו של בולסונרו להעביר את השגרירות לירושלים היא רעיון גרוע, שכן היא תפגע ביצוא הברזילאי למדינות ערב, ובמיוחד בענף ייצוא הבשר הכשר למוסלמים (חלאל), שמוערך בכ-5 מיליארד דולר בשנה.

ברזיל היא אחת היצואניות המובילות בעולם של בשר חלאל, ומדינות אסלאמיות, בהן איראן ומצרים, הן קנייניות בשר הבקר השלישית והרביעית בהיקפן (בהתאמה) בברזיל- כך על פי איגוד יצואני הבשר הברזילאי.

כזכור, במהלך מסע הבחירות שלו אמר בולסונרו כי פלשתין אינה מדינה, וכי הוא יסגור את השגרירות הפלשתינית בברזיליה. מנהיגי הקהילות הנוצריות האוונגליסטיות ההולכות וגדלות בברזיל תמכו בתוכנית של בולסונרו להעביר את השגרירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר