סופית: אירוע מידברן שאמור להתקיים בחודש יוני - יידחה לתאריך אחר. מארגני האירוע מחפשים שטח לקיומו, לאחר שהנהלת מדרשת שדה בוקר יצאה נגד קיום האירוע ליד קיבוץ שדה בוקר - המקום שבו התקיים המידברן בשנים קודמות.
• מה הסיבה לריב הגדול של אופירה וברקו?
הנהלת מדרשת שדה בוקר התלוננה שהאירוע גורם ללכלוך ולרעש רב, ולכן השנה נעשה ניסיון להעביר אותו לאזור אחר בנגב, בבקעת הר שחר, שמשמש שטח אש צבאי. אלא שצה"ל לא יספיק להכשיר את השטח עד ליוני.
מחפשים שטח חדש. צילום: Eran Lamm
מטעם המארגנים נמסר כי הם ממשיכים לחפש שטח שיאפשר את הקמת העיר הגדולה והמרהיבה לצורך קיום המידברן. בין היתר, נבחנת האפשרות לקיים את המידברן בשדה התעופה העזוב של אילת. "המטרה היא להמשיך לקיים את המידברן גם השנה וגם בשנים הבאות", נמסר מהמארגנים.
ראש המועצה האזורית רמת נגב, ערן דורוו, מסר כי "יש נכונות מצד כל הגורמים לקיים את האירוע, אבל יש קושי, מאחר שמדובר בשטח אש. האירוע הוא חשוב, הוא עושה טוב לנגב ולכלכלת האזור. מקווים לפתור את כל החסמים".
מצה"ל נמסר בתגובה כי "נמסר למארגנים שבשטח בהר שחר עלולים להימצא נפלים של פגזים ותחמושת שלא התפוצצו. בשל כך קיים סיכון לקיים את האירוע במקום".
• רוצים להישאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם
• מצביעי ימין: יש להשקיע יותר באירוויזיון
• אירוויזיון 2019: האמנים שיגיעו לישראל
• קוראי "ישראל היום" קבעו: לא משלמים על האירוויזיון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו