משה (בוגי) יעלון, שר הביטחון לשעבר וממנהיגי רשימת כחול לבן, גילה הבוקר (שלישי) טפח מהשיחות שניהלה ישראל עם הרוסים בעניין משלוחי הנשק לסוריה, ורמז בעקיצה לרוסים: "הרוסים טוענים שהם לא יודעים למי מיועד הנשק מתוצרת רוסית". את הדברים אמר יעלון בכנס ניו-טק לפיתוח יכולות צבאיות.
"פה ושם שומעים שהותקף משלוח בנמל התעופה בדמשק, שהותקף משלוח בדרך ללבנון, מתוצרת איראנית, לפעמים גם מתוצרת רוסית. הרוסים טוענים שהם לא יודעים שה'אנד יוזר' (המשתמש הסופי) הוא חיזבאללה", אמר יעלון. "זה נפרק בטרטוס (נמל - ל"ש), לכאורה נוסע לסוריה, מסתובב לכיוון לבנון, ולא מגיע ללבנון. זה חלק מהמערכה בין המלחמות שבה אתה מונע מהצד השני להתחמש, כי כשהוא מרגיש את עצמו מחומש מספיק, הוא מרגיש ביטחון לחדש סבבים".
מאז הגעת הרוסים לסוריה השכיל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לייצר דיאלוג ישיר עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, כדי למנוע חיכוכים בין הצבאות. במסגרת זו הוקם מנגנון למניעת חיכוך בין צבא רוסיה לצה"ל, שעבד בסדר לרוב והצליח למנוע חיכוך בין הצבאות. העימות המרכזי היה בספטמבר האחרון, אז לאחר תקיפה ישראלית בסוריה שיגרו הסורים נ"מ לעבר המטוסים הישראליים, אך פגעו במטוס רוסי. הרוסים, מצידם, הטילו את האחריות על ישראל. מאז אותה התקרית חלו שינויים בעבודת מנגנון החיכוך, ונתניהו שוחח כמה פעמים עם פוטין.
משה (בוגי) יעלון // צילום: גדעון מרקוביץ'
ולדימיר פוטין, בנימין נתניהו // צילום: אי.פי.איי
רק בשבוע שעבר נסע נתניהו למוסקבה לראשונה, אחר אותה התקרית לפגישה עם הנשיא ולדימיר פוטין, אם כי הוא נפגש עם פוטין גם קודם לכן בפריז, אך הייתה זו פגישה בלתי רשמית. כמו בעבר, גם בשבוע שעבר במוקד השיחות בין השניים עמדה מניעת ההתבססות האיראנית בסוריה. אם אכן, כדברי יעלון, הרוסים טענו שאינם יודעים למי מיועד הנשק, זוהי היתממות רוסית.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
