מנהיגה העליון של איראן, עלי חמינאי // צילום: רויטרס // מנהיגה העליון של איראן, עלי חמינאי // צילום: רויטרס

חמינאי: "אסור לסמוך על הסדר עם האירופאים"

נאום של המנהיג העליון של איראן חושף כי התנגד בעבר להסדרה כלכלית עם מדינות אירופה בלבד • הדברים חושפים את עומק חילוקי הדעות בין המנהיג לנשיא

מנהיגה הרוחני העליון של איראן, עלי חמינאי, אמר כי אל לאיראן להישען על הסכם סחר נפרד עם אירופה בניסיון לבלום את השפעת הסנקציות האמריקניות על המדינה.

חמינאי אמר את הדברים בנאום שלא פורסם בחודש יולי, מעט לאחר יציאת ארצות הברית מהסכם הגרעין עם הרפובליקה האסלאמית.  הדברים פורסו באתרו הרשמי של חמינאי.  

עוד בנושא:

"מנהיג איראן: השלב הבא של המהפכה - נוכחות איראנית על גבול ישראל ל-40 השנים הבאות"

דיווח: איראן מקימה מפעל טילים בסוריה

דיווח: המוסד השתתף במבצע להברחת מדען גרעין איראני לבריטניה

נשיא איראן רוחאני דחה את התפטרותו של שר החוץ זריף

פרסום הדברים מעיד על הקרע בין הנשיא רוחאני, שעבד יחד עם שר החוץ זריף על הישארות איראן בהסכם הגרעין עם מדינות אירופה ורוסיה,  לבין הנשיא ומשמרות המהפכה.

המשבר הגיע לנקודת שיא כאשר וועדת המפקחים העליונה סירבה לאשר את חוק ניירות הערך החדש, שאירופה דרשה כתנאי לכינון מערך עשיית עסקים עם איראןף שיהיה פטור מה סנקציות האמריקניות.

ההחלטה, שנתקבלה מחשש שחוק ניירו תהערך יפגע בפעילות הטרור של משמרות המהפכה, גרמה לזעם בקרב הממשלה הנבחרת של איראן, שבנתה על הסחר עם אירופה על מנת להוציא את איראן מהמשבר הכלכלי אליו נקלעה בשל הסנקציות האמריקניות.  שר החוץ זריף איים להתפטר ונאלץ לחזור בו לאחר שחמינאי הורה לו לשוב לתפקיד. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...